• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Калфин: Предлагаме договор за постигане на национално съгласие по важните политики

Калфин: Предлагаме договор за постигане на национално съгласие по важните политики

София /КРОСС/ Предсрочните избори са пряко следствие от неспособността на парламента и ръководните за държавата институции да предложат качествени мерки за управление на страната. Въпреки това водещите фигури в българските партии продължават да не говорят за политики, които да извадят страната от кризата. Това заяви в ефира на БНТ заместник-председателят на АБВ Ивайло Калфин, според когото има само един начин предсрочния вот да донесе стабилност в управлението на България. „Ние предлагаме един договор за национално съгласие, каквито и да са резултатите от изборите. Той трябва да ангажира основните партии с някаква дългосрочност по отношение на реформите в здравеопазването, в образованието, в структурирането на икономиката. Не може повече да се отлагат тези реформи, защото това ще бъде за сметка на гражданите. Това предлагаме от АБВ. Да не се фиксираме в това, каква ще бъде коалицията, а да търсим съгласие по няколко теми, по които да работят и управляващи, и опозиция. Тогава парламентът също ще може да работи достатъчно ефективно", посочи той.
Ивайло Калфин коментира и кризата във финансовия сектор на страната. Според него има умисъл в разклащането на стабилността на банките у нас. Държавата, едва ли не, се е превърнала в заложник на личните взаимоотношения между двама бизнесмени. В същото време от ситуацията се опитват да се възползват политици като Бойко Борисов, които всекидневно отправят внушения за фалит на държавата, с цел извличането на предизборни облаги, обясни Калфин. По думите му, проблемът се задълбочава и от факта, че страната ни все още не е член на Европейския банков съюз, въпреки че решението за това е взето още по времето на Симеон Дянков. В тази връзка Ивайло Калфин бе категоричен, че от виновниците за забавянето трябва да бъде потърсена отговорност.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Не случайно дясната ръка на Първанов - Румен Петков, е сред най-яростните публични защитници на Цветан Василев в последните години. Двамата се виждат редовно, поне веднъж седмично. Продължават да общуват и след изчезването на банкера от България. „В момента Първанов е на ръба на нервна криза. Трепери дали едрите депозити ще бъдат върнати от фонда за гарантиране на банковите влогове. Ако се приеме законът, при който парите се дават само на тези, които могат да докажат произхода им, работата на Гоце и на Краси Свинаря е спукана! Поне за половината пари няма да може да бъде доказан произходът им", допълва висшият банкер пред „Уикенд".

21.07.2014 19:32:08

Анонимен

оказа се истина. Как е натрупал тези пари, остава загадка, въпреки че е лесно човек да проследи връзките му с олигарсите в периода 2002-2010 година. Част от тях отдавна са изнесени извън България. 80 милиона обаче са сложени на депозит в Корпоративна банка. Тъй като Първанов няма как да докаже произхода на тази баснословна сума, влогът е на името на Красимир Михайлов", разкри схемата информаторът ни. Нещо повече. Цветан Василев се оказва изключително щедър към внушителния си депозант. Той предоставя нечуваните и невиждани по света 10,5% годишна лихва по влога. Така само от лихви Краси Свинаря и респективно Първанов получават 8,4 милиона лева годишно. Сумата се олихвява през месец април и редовно се взима от бизнесмена. След това вероятно той я отчита на Пъранов. „На практика по този начин се финансира проектът АБВ. Парите на Гоце са в Корпоративна банка, а част от сумите отдавна са изнесени извън България", разкрива източникът ни.

21.07.2014 19:31:54

Анонимен

Парите са сложени на депозит в Корпоративна търговска банка още по времето, в което Първанов е държавен глава - в края на 2008 г., твърди източникът на „Уикенд". Тогава именно започват топлите връзки на президента с Цветан Василев. Двамата имат специален телефон, по който редовно се чуват. „За милионите на Първанов от години се носят легенди. Е,

21.07.2014 19:31:40

Анонимен

Парите, естествено, не се водят на негово име. Влогът е на името на митичния богаташ от Перник Красимир Михайлов, известен с прозвището си Краси Свинаря. Той нашумя като собственик на скандалната мина „Ораново" и от години е приеман като личния олигарх на президента социалист.

21.07.2014 19:31:31

Анонимен

Георги Първанов се оказа най-едрият депозант във фалиралата Корпоративна търговска банка. Бившият президент къта в трезора зашеметяващите 80 милиона лева, научи сензационно Уикенд" от свой човек от високите етажи на запорираната институция.

21.07.2014 19:31:22

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.