• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Експерти: Абсурд е токът да има две цени - за бедни и за богати

Експерти: Абсурд е токът да има две цени - за бедни и за богати

/КРОСС/ "Истински сериозен финансов проблем ще настъпи у нас, ако след 5 октомври страната ни остане без правителство и ако не се реши по пазарен начин проблемът с КТБ." Това прогнозира в студиото на "Добро утро, България!" икономическият анализатор Владимир Каролев.

В разговора участва и журналистът Юлий Москов. Въпреки становището на служебния премиер Георги Близнашки, че положението у нас е изключително тежко, експертите смятат, че има резерви за осигуряване на допълнителни средства в бюджета.

По думите им обаче трябва да се коригира не толкова приходната, колкото разходната част. "Добре е да се направи оценка на харчовете на ведомствата с раздути бюджети. Общините пък ще могат да си стъпят на крака, ако се въведе децентрализация на данъчните приходи."

Гостите са категорично против въвеждането на две цени на тока - за бедни и за богати. Вместо това държавата да преосмисли социалната политика и да подпомага хората с ниски доходи. Освен това трябва да се повиши събираемостта на парите сметките от потребителите.

"В момента тя е едва 55%, но никой не работи в тази посока. Причината е, че никой не изисква от ромите не плащат, за да може после да гласуват за определени политически партии", заяви още Юлий Москов.

"Поскъпването цената на тока е неизбежно, но няма нужда да бъде шоково", допълни Каролев. Според него трябва да се намери начин за поевтиняване на суровините, което ще доведе и до намаляване на тарифите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

NE, Не е Абсурд!

На ЗАпад, боГатите отиват и заявяват, че искат да купуват ЗЕЛЕНА електроенергия (!!). 3 пъти По-скъпа, но Екологична. За бедните и нежелаещите - енергията от ВЕЦ и АЕЦ. Толкова ли е трудно ?!?

05.09.2014 09:04:54

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.