• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Киев ще плати на "Газпром" доставения газ

Киев ще плати на "Газпром" доставения газ

/КРОСС/ Киев в най-близко време ще прехвърли по сметките на "Газпром" финанси за предоставяния му газ. Това съобщи министърът на енергетиката на Украйна Юрий Продан, предаде «Гласът на Русия».

Русия, Украйна и Европейският съюз в нощта срещу 31 октомври подписаха протокол, фиксиращ споразуменията за зимния газов план. Планът предполага подновяване на доставките на руски газ за Украйна, както и осигуряване на редовен транзит за Европа.

Също така, планът предвижда изплащане от страна на Киев до края на годината на $3,1 милиарда от общия дълг $5,3 милиарда, както и купуването на допълнителни обеми газ в предплащане.

Москва предоставя на Киев намаление от $100 в сравнение с договорната цена, като по този начин газовата цена за Украйна през ноември-декември ще бъде в размер на $378 за 1000 кубически метра гориво.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

За сега картината е, че нито Украйна плаща, нито Е.С. гарантира, нито Р.Ф. доставя. Цялата работа прилича на оня стар виц - Лаф да става чичи.

04.11.2014 21:07:42

Ha-ha

Не, няма да Го плати, вервайте ми. Нямат пари за това. Оправданието ще им е, че ако дадат 1,4млрд.$, то те ще са за изплащане на Газ-а по 283$, а не по 485$. Това ще им е далаверата, и Те единствено това биха направили.

04.11.2014 13:33:46

Красимир

Ще го плати. Няма вече СССР да дават без пари. Нали искат ес. Ще го плащат с валутния си резерв, който бил в сащ, че се договорили с МВФ именно с валутния си резерв да го платят, демек със златния им резерв който защо ли се оказа в сащ. А може да се окаже, че златния им резерв се е превърнал във волфрамов със златно покритие от горе, отдавна окраден от федералния частен резерв.

03.11.2014 20:22:39

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.