• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Станишев: Новата коалиция е най-безпринципната, която България е имала

Станишев:  Новата коалиция е най-безпринципната, която България е имала

София /КРОСС/ Четворнатаната коалиция, която се формира окончателно в парламента днес, е най-безпринципната коалиция, която България е имала. Това заяви преди заседанието на Националния съвет на БСП лидерът на ПЕС и бивш председател на левицата Сергей Станишев.
Имаме три проевропейски партии, които влизат в коалиция с НФСБ която е крайна и ксенофобски настроена партия. За това говори нейната програмата, заяви Станишев. Втората причината поради която тази коалиция е безпринципна е, че три крайно десни партии влизат в коалиция с лява партия, а именно с АБВ, каза Станишев. През цялото време АБВ са държали да се домогнат до властта, смята той. Това правителство с политиката, която ще води, ще доведе до замразяване на доходите на българите и отново хората ще платят сметката, коментира той.
По думите му най-важният въпрос, който трябва да обсъжда днес заседанието на Националния съвет, е новото правителство и политиката на БСП по новата власт.
Сега влизам вътре да поработя, а като излязат новите членове на ИБ на БСП, питайте ги за тяхната визия. Силно се надявам, че ще има силни попълнения, хора визионери, с мисъл, които ще изведат БСП от кризата, каза на влизане в сградата на Позитано Кирил Добрев.
Според него битката не била лична, а за БСП.
"Природата не търпи вакуум, свиването на на БСП означава освобождаване на свободно пространство вляво - или АБВ, или нов ляв популист, с което вече става страшно".
Очаква се на пленума лидерът на червените Михаил Миков да предложи промени в Изпълнителното бюро на заседание на Националния съвет на партията. Може да се стигне до отстраняването на голям брой членове на ръководството, без на тяхно място да се избират други. Димитър Дъбов, Евгений Узунов, Катя Николова и Антон Кутев са сред спряганите имена, които няма вече да бъдат в ръководството на БСП.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.