• 27 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Съкращават чиновници в БДЖ

Съкращават чиновници в БДЖ

/КРОСС/Започват съкращения в централната администрация на БДЖ.

Броят на работещите към момента в нея 1100 души - икономисти, юристи и други експерти, е ненужно голям, заяви пред БНТ министърът на транспорта Николина Ангелкова. 

Експлоатационният персонал обаче ще бъде запазен, подчерта министърът. За него обаче ще има програми за преквалификация и подобряване на условията на труд.

Очаква се днес ръководството на БДЖ трябва да представи план за поетапното съкращение.

Служебният кабинет се ангажира всеки месец да плаща по 3 млн. лв. на кредиторите на БДЖ - сумата е малка, но целта е да се покаже, че на компанията може да се разчита, че ще плаща редовно. След като миналата седмица Европейската комисия разреши държавна помощ за компанията предстоят преговори с кредиторите, каза Ангелкова, но не даде повече подробности.

Тя припомни, че компанията не може да разчита на еврофинансиране за обновяване на подвижния състав заради липсата на финансова стабилност.

Междувременно са извършени смени в управлението на "Холдинг БДЖ" и "Летище София".

Финансовият директор на "Холдинг БДЖ" ЕАД Филип Алексиев е назначен за член на Съвета на директорите. Алексиев, който е бивш мениджър в авиокомпания "България ер", заема мястото на Орлин Димов. Филип Алексиев е финансов директор на БДЖ от година и половина, като към края на август месец дълговете на холдинга се оценяват на около 600 млн.лв.

От Съвета на директорите на "Летище София" ЕАД е освободен Динко Желев. На мястото му е назначен Владимир Зиновиев, доктор по международно право и международни отношения. Зиновиев е бивш журналист в БНР, работил и като консултант по европейски проекти. В последните години Владимир Зиновиев работи за корпорацията "Сименс". Компанията е доставчик на мотрисите "Сименс-Дезиро" за БДЖ, които формират по-голямата част от дълговете на железниците.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Това трябва да се случи и в другите държавни ведомства, съдилища прокуратури и агенции ! Има прекалено много "икономисти, юристи и други експерти" !

12.09.2014 10:01:28

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.