• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Коритаров: Ако това е българският патриотизъм, жална ни майка

Коритаров: Ако това е българският патриотизъм, жална ни майка

/КРОСС/Журналистът Георги Коритаров и евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки влязоха в лют спор за гласуването на български граждани в Турция. 

„Отварянето на секции на територията на друга държава означава, че българските граждани, които живеят на територията на тази държава, са се активизирали, което пък означава, че това е израз на активно приобщаване към политическата нация", заяви журналистът Георги Коритаров относно рекордния брой секции разкрити в Турция за вота наесен. Той не само че не вижда проблем, но и мисли, че това е нещо, което сме си пожелавали от години. „Това се висва в логиката на идеята да има задължително гласуване", аргументира се той.

Коритаров даде пример с македонците, които са придобили българско гражданство. „Говори се, че са над 200 000. Те също могат да се организират и да гласуват", заяви журналистът.

„Само че в Македония изборните секции се разкриват в българското посолство и консулство в Скопие и Битоля", възрази Ангел Джамбазки от ВМРО.

По думите му гласуването в Турция е огромен проблем, защото е политическа злоупотреба и машинация. „През 2009 година в Турция са гласували 90 000 човека. Има секции, в които са гласували по 1000 човека, а е невъзможно това да се случи", даде пример Джамбазки.

Според него гласуването в Турция е измама, защото там няма никакъв представител на българската държава. „Никой не знае дали наистина тези хора гласуват или някой просто им събира личните карти", заяви той и добави, че тези хора са организирани от турската държава.

„Турция не участва в изборите, а съвсем добронамерено дава домакинството си да бъдат организирани секции, в които граждани на България, прогонени от страната, да гласуват. Това са граждани на България", отговори Коритаров.

„ДПС е противоконституционна партия. Трябва да се гласува в посолството и консулство", каза от своя страна Джамбазки.

Според Ангел Джамбазки не е редно хората в Турция, които никога не са идвали в България и не са плащали данъци, да определят кой ще управлява в страната.

Турция дава домакинството си, за да може граждани на България, прогонени от комунистическото управление, възстановяват рефлекса си и искат да гласуват, каза на свой ред Коритаров.

Кой е Ердоган, не е Филанкишията, нали, президент е, а той се снима с наши гласовоподаватели в деня на изборите, посочи Джамбазки. Според него ДПС е противоконституционна и антибългарска партия. За Коритаров това било популизъм и антиправно говорене; не можело само у ДПС да се търси вината за несполуките на прехода у нас.

С г-н Местан двамата ще си паснете, обърна се към Коритаров Джамбазки. Не трябва да се гласува в Турция, тези гласове са организирани.

Ако това е българският патриотизъм, жална ни майка, заяви Коритаров и констатира пълен разпад на мисловния процес в българската политика.

Що говорим глупости, попита Джамбазки. 100 000 гласа на хора, които не са виждали България, определят как ще живеем ние и вкарват 3 депутата, възмути се той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Водено от придобитите си тоталитарни подтиснически инстинкти цигането Джамбаз не си затвори смръдливия плювалник! И си мисли, че чрез "заглушаване на опонента" печели симпатизанти или че ще убеди някого в "българската" му "правдивост"?! Абсолютно прав е Коритаров, че така нареклите се "патриоти" и "националисти" са пасмина от нагли криминални лумпени под закрилата на остатъците от насилническите държавни служби!

28.08.2014 05:33:52

Анонимен

Въобще гласуването зад граница е голяма измама - още от времето на Великото народно събрание. Ако някого интересува, вълнува съдбата на Родината, той стои тук и действа! А не си гледа живота някъде навън и чака друг да оправи нещата, за де върне той спокоен в "любимата Татковина"! И какво, всъщност, означава "двойно гражданство"? Ти или си гражданин на една страна и ратуваш нейното благополучие, или си ЧУЖД за нея човек! Хайде да не сме по-католици от папата! С

27.08.2014 18:10:42

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.