• 27 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8298
  •  GBP / BGN 2.3159
  •  CHF / BGN 2.0405
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Заради санкциите Русия ще купува електроника за армията от Китай

Заради санкциите Русия ще купува електроника за армията от Китай

/КРОСС/ Руските предприятия от ракетнокосмическия и отбранително-промишления комплекс се готвят да купуват от Китай части за електронно-компонентната база за няколко милиарда долара, съобщава вестник “Известия”, позовавайки се на източник, близък до Федералната космическа агенция Роскосмос.

„Ние работим с Китайската космическа научно-промишлена корпорация. Влизащите в нея институти вече ни представиха десетки позиции, които са или директна алтернатива, или с незначителни промени на тези елементи, които ние не можем да купуваме заради въведените от САЩ санкции”, твърди източникът.

Изданието пояснява, че днес руската космическа промишленост и ОПК не ползват китайски части и планират да купят такива в следващите 2-2,5 години, докато руската промишленост на започне да произвежда собствени.

Припомняме, че от 1 август САЩ и Евросъюза въведоха нов пакет от санкции срещу Русия във връзка със ситуацията в Украйна.

„Известия“ добавя още, че на 18 август представители на 12 института, занимаващи се с разработката и производството на електронно-компонентни бази в структурата CASIC, ще пристигнат в Москва за участие в семинар за руските производители. Аналогичен семинар ще се проведе и в северната столица Санкт Петербург.

“Изграждането на широкомащабно сътрудничество с китайските производители може да се окаже първата стъпка в създаването на технологичен съюз със страните от БРИКС” – посочва изданието, цитирайки Андрю Йонин, водещ анализатор на GLONASS.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Докато преди Русия вземаше оборудване от най-технологичните държави в света............сега ще взема от стожера БРИКС..............

06.08.2014 12:39:22

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.