• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Гражданският съвет, РБ и вторият кабинет „Борисов” – границата на саморазрушаването на ДСБ

Гражданският съвет, РБ и вторият кабинет „Борисов” –  границата на саморазрушаването на ДСБ

/КРОСС/ Бившият лидер и основател на ДСБ Иван Костов не присъства на днешното заседание на Националното събрание на партията. 

За решението си Костов съобщи във Фейсбук профила си с обещание, че не само днес, но и занапред няма да се включва в партийни сбирки.

„Това е последното доказателство, което мога да дам, че съм вън от политиката и не въздействам на решенията на ръководството, и по този начин да му спестя клевети, че следва чужда воля", пише той и добавя, че остава с привържениците си като гражданин. „Силите ми да издържам на хулите намаляват с годините. Опитвам да съхраня част от тях, за да мога да съм полезен, казва още Костов.

„Ролята на фалшив ентусиаст не се побира в представите ми. Ако кажа честно мнението си, може и да навредя. Поради това ще споделя само следното: ДСБ опря на границата на саморазрушаването си, за да има Граждански съвет, Реформаторски блок и втори кабинет на Борисов. Искам да вярвам, че всичко, което сме и което имаме, беше заложено от крайна необходимост. Защото, както през 1996/1997, сега на България са безусловно необходими спасителни действия. Надявам се резултатите да оправдаят залога и поетия риск", посочва Костов.

Създаването на десен Реформаторски блок е идея на Иван Костов, представена на Националното събрание през юни 2013 г., когато предаде поста на заместника си Радан Кънев. С времето идеята се доразви и Блокът не остана само в рамките на дясното политически пространство, а включи и партии като Народна партия „Свобода и достойнство" и партията Движение България на гражданите на Меглена Кунева, наречена от Костов „последната кукувица в синьо гнездо".

По-рано през седмицата Кънев заяви в интервю за „Дневник", че се чува по телефона с Костов. „Въпросите са чуваме ли се три пъти на ден и той ли ми диктува действия? Имах разговор с човек, който не ми е близък, много сериозен предприемач - не олигарх, а човек с три фабрики с 300 служители в Северна България, който се интересува от политика, без да е навътре. Той ме попита риторично: „Ти представляваш Иван Костов, нали? Въпросът „Чувате ли се с Иван Костов?" го разбирам като „Представлявате ли Иван Костов в българската политика?" Отговорът ми е: „Категорично не".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Внимание, внимание, призракът на Костов, слугата на ГРУ, броди из политическия свят!!! А неговата марионетка Радан, като сврака лети от медия нa медия, "опипва почвата" и се опитва да формира общественото мнение. Чудя се само на медиите, защо публикуват бръщолевенето на тази мижитурка. Така те стават негови съучастници, а това е и целта на "вожда"!

29.11.2014 20:02:13

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.