• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Повече от сто украински военни са обкръжени край Луганск

Повече от сто украински военни са обкръжени край Луганск

/КРОСС/ Независимо от продължаващото примирие в Украйна, близо 112 украински войници от Националната гвардия са попаднали в ново обкръжение край Луганск, съобщи РИА „Новости", цитирайки изказване на назначения от Киев нов губернатор на Луганска област Генадий Москал. Той уточни, че в обкръжение е попаднала воинска част намираща се в района на село Бахмутовка. Москал посочи, че в момента армията се опитва да разкъса блокадата. Едва след като това е факт ще са ясни точните загуби на военна техника, ранени и убити. 

От украинската армия отричат нейните военни от Националната гвардия край Бахмутовка да са обкръжени и че имат постоянна връзка с тях.

Според губернатора в района действат казаците от „Донската войска" на атамана Николай Козицин, които не се подчиняват на самообявилата се Луганска народна република(ЛНР). Той командва около 5 хиляди бойци в региона.

През изминалата нощ при нападения в Донбас са били убити трима мирни граждани, предаде РИА „Новости", позовавайки се на данни от самопровъзгласилата се Донецка народна република(ДНР). „През нощта ситуацията не се е изменила съществено. Обстановката остава напрегната. Продължава обстрелът срещу селища в Донецката и Луганска народни републики. Регистрирани са най-малко шест случая на нарушаване на примирието от украинска страна", съобщиха от щаба на ДНР. При атака срещу селището Смелое са разрушени две частни къщи. Загинал е един цивилен, а още двама са тежко ранени. При обстрел в Донецк са били убити двама души, а още петима са пострадали.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.