• 21 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7516
  •  GBP / BGN 2.3309
  •  CHF / BGN 2.0618
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Кралев: Туристи на Олимпиадата не ни трябват

Кралев: Туристи на Олимпиадата не ни трябват

/КРОСС/"Туристи на Олимпиадата не ни трябват", заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев пред Дарик. По думите му българският спорт вървял надолу в последните години.

"Затова ще има промяна във финансирането. Следващата година ще финансираме не повече от 47 федерации от над 100", добави той.

"За Олимпиадата имаме спортове с големи шансове като бокса и борбата. Но те са изключително съдийски спортове - без лоби много трудно стават нещата", каза още спортният министър.

Красен Кралев обяви, че слага край на опитите да съдейства на българските щанги в случая с положителните допинг проби на националите и като цяло на федерацията по вдигане на тежести, тъй като се чувства предаден от ръководството.

Той коментира, че доверието към централата е тотално изчерпано. Повод за изказването му е представянето на петимата български състезатели на световното първенство в Хюстън и фактът, че двама от тях не участваха заради контузии

"Преди първенството ми се обади един журналист и ми каза, че от петимата ни щангисти, двама ще се контузят, а един ще се разболее и точно така се случи. Гледат ме в очите и ме лъжат. Когато ги попитах дали са добре подготвени, те ми казаха, че са и има смисъл от участие на световното", заяви Кралев."Цяла година се занимаваме и се опитваме да им помогнем в този казус, но стига толкова. Това е спортът който 40 години е свързван само със скандали. На всяко първенство и на всяка олимпиада ние отиваме с допинг. Държавата повече няма да им дава пари и по никакъв начин няма да се опита да им помага за глобата от световната федерация", каза още министърът.

"Идеята на това участие в Хюстън беше ако могат да покажат, че имат талантливи играчи да осъществят трансфери, с които да платят сумата, която дължат. А накрая се оказа една платена от държавата екскурзия", добави Кралев.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.