• 27 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8298
  •  GBP / BGN 2.3159
  •  CHF / BGN 2.0405
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Предстоящи събития в страната за днес, 28 април

Предстоящи събития в страната за днес, 28 април

***
с. Долна Диканя /КРОСС/ От 10.00 часа официално ще бъде открито новосъздадено предприятие за преработка на зеленчуци в село Долна Диканя, община Радомир, област Перник. Официален гост на събитието е премиерът Бойко Борисов.

***
София /КРОСС/ От 9.00 часа ще се проведе на семинар на тема: „Миграция и бежанци: въпроси на транснационалната сигурност". Събитието ще се проведе в „Кемпински хотел Маринела".

***
София /КРОСС/ От 10.00 часа Институтът за пазарна икономика организира пресконференция на тема: „Потенциалните ефекти от ТПТИ за България".

***
София /КРОСС/ От 10.00 часа състав на СГС ще разгледа делото срещу подсъдимите за обира на „Алианц Банк".

***
София /КРОСС/ От 9.30 часа - 4 състав на СГС ще заседава по делото срещу Веселин Георгиев.

***
София /КРОСС/ От 10.00 часа - 5 състав на СГС ще заседава по делото срещу Денис Ершов и Цветан Димитров.

***
София /КРОСС/ От 10.30ч. ще се състои бизнес закуска на тема: „Електронните умения за създаване на заетост и икономически растеж" - конферентна зала, Представителство на Европейската комисия в България (ул. "Г. С. Раковски" 124).

***
София /КРОСС/ От 11.00 часа в Пресцентър НДК ще се проведе пресконференция по ОП "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" 2007-2013; Участие в пресконференцията ще вземат: Ивайло Алексиев - Изпълнителен директор АУЕР; Красимир Найденов - Ръководител проект и др.

***
София /КРОСС/ От 14.30 часа ще се проведе среща на ръководството и народни представители от ПГ на „Патриотичен фронт" с финансови експерти, сред които: Стоян Мавродиев - председател на КФН Емил Хърсев, Григор Ивазов. Срещата ще се проведе в зала „Запад" на Народното събрание. В 16.00 ч. е началото на срещата на ръководството с представители на Българската стопанска камара, Асоциацията на индустриалния капитал, представители на Съюз на юрисконсултите и Съюз на счетоводителите. От 17.00 ч. в сградата на парламента е насрочена срещата на народните представители от ПГ на Патриотичен фронт с Главния прокурор.

***
София /КРОСС/ От 19.00 часа в изложбена зала ЕкспоБаня София се открива изложба нетрадиционна фотография е на трима автори - Явор Шопов, Розалина Касабова и Жорж Ру, озаглавена Хармония изваяна от вода и светлина на бул. „Мария Луиза" 16.

***
София /КРОСС/ От 10.00 часа председателят на парламента Цецка Цачева ще открие международна конференция за отнемане на незаконно придобито имущество, организирана от Асоциация „Прозрачност без граници". Форумът ще се проведе в Конферентната зала на Гранд хотел София.

***
София /КРОСС/ От 10.00 часа в хотел „Анел" ще се проведе национална конференция на тема „Местни планове за превенция и ограничаване на младежката безработица", организирана от УНСС.

***
София /КРОСС/ От 09.30 ч. в Центъра за източни езици и култури (бул. "Тодор Александров" № 79), специалност „Японистика", ще се проведе официална церемония, която ще отбележи успешното приключване на проект "Япония за България - популяризиране на японски език и култура в България".
От 11.00 ч., в Зала 1 на Ректората Харуки Хаяши ще изнесе лекция на тема: „Японски бизнес и икономика".

***
София /КРОСС/ От 11:00 часа в Пресцентър НДК ще се проведе встъпителна пресконференция по повод старта на информационната кампания на Агенцията за устойчиво енергийно развитие (АУЕР) за създаване на предпоставки за въвеждане на нови финансови инструменти - „бели сертификати за енергийни спестявания".

***
София /КРОСС/ От 10.00 часа ще се състои трети национален семинар с международно участие на тема: „Интелектуалната собственост - формула за успех, творчество и иновации" в зала „Тържествена", УниБИТ 1, бул. Цариградско шосе № 119, София.

***
София /КРОСС/ От 9,30 часа в зала Библиотека на „Радисън Блу Гранд хотел" ще се проведе дискусия на тема: "(Не)сигурни реформи в сектор сигурност?" в рамките на проекта "Границите на секретността: Регулация и контрол на сектора за сигурност".

***
София /КРОСС/ Националният онлайн кръг на „Цветна олимпиада" ще се започне от 14:00 часа в Националния дворец на децата.

***
София /КРОСС/ От 16:00 часа в зала 2 на Централния дом на архитекта на ул. „Кракра" 11, арх. Мариана Везнева, член-кор. на МАИ ще изнесе лекция на тема: „Запознаване с посланията в житните кръгове".

***
София /КРОСС/ От 8.00 часа по повод Международния ден на имунологията ще се проведат профилактични прегледи за в „Лаборатория по клинична имунология", по-позната сред хората като „кръвна банка". За да се възползват от тях, хората задължително трябва да се запишат предварително по телефона 02/ 91 54 311.

***
София /КРОСС/ От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА сдружение „Българо-румънски трансграничен институт по медиация" ще даде пресконференция.

***
София /КРОСС/ В 12.00 часа проф. Николай Овчаров ще даде пресконференция в пресклуба на БТА.

***
Бургас /КРОСС/ Заседание на Общинския съвет-Бургас ще проведе заседание .

***
Видин /КРОСС/ От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА във Видин пресконференция ще дадат председателят на ПП "Екогласност" Емил Георгиев и представители на Федерацията на "Потребителите".

***
Търговище /КРОСС/ От 11.00 часа, в пресцентъра на Областна администрация Търговище ще се състои официалното награждаване на победителите в конкурса „Най-добри здравословни и безопасни условия на труд".

***
Стара Загора /КРОСС/ От 11.00 и 16.00 часа Информационният център Европа Директно - Стара Загора, съвместно с Едланта - Образование в чужбина, ще проведе на 28 април 2015 безплатни консултации и презентации за възможностите за висше образование във Великобритания, Германия, Дания и Холандия. Събитието ще се проведе в ГПЧЕ "Ромен Ролан", зала "Америка за България".

***
Карлово /КРОСС/ От 11.00 часа Лиляна Павлова - министър на регионалното развитие и благоустройството и д-р Емил Кабаиванов - Кмет на Община Карлово ще открият парка пред стадион "Васил Левски" в Карлово.

***
Враца /КРОСС/ От 9.30 ч., пред Паметника на работника /при разклона за Згориград/, Врачанска Митрополия ще отслужи панихида. Областният съвет по условия организира почитане на паметта на жертвите при трудови злополуки, във връзка с отбелязването на Международния ден на здравословни и безопасни условия на труд. В 11.00 ч., в заседателната зала на Областна администрация - Враца, ет VI, ще се проведе Кръгла маса на тема: "Зелените работни места и осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд в зелените производства".

***
Пловдив /КРОСС/ От 10.00 часа Състав на Пловдивския районен съд ще даде ход на делото срещу Б. Кюртов.

***
Пловдив /КРОСС/ От 9,30 часа състав на Пловдивския районен съд ще даде ход на делото Йордан К.

***
Стара Загора /КРОСС/ От 18.00 часа ще се състои премиера на книгите на Румен Денев „Подражание на псалтира" и „Назад към човечеството". Премиерата ще се проведе в къща музей „Гео Милев"

***
Враца /КРОСС/ От 14.00 ч. в заседателната зала на Областна администрация - Враца, ет. VI, ще се проведе редовно заседание на Областен съвет за развитие на област Враца.

***
Благоевград /КРОСС/ „Пролетен фестивал на съвременно изкуство - Благоевград 2015" продължава с изложба и видео прожекции. Видео прожекциите ще започнат в 21 часа на третия етаж на Ларго Мол в Благоевград.

***
Враца /КРОСС/ От 14.15 часа в Община Враца ще бъде домакин на заседание на една от комисиите на Националното сдружение на общините в Република България. Заседанието ще се състои в конферентната зала на Община Враца. На заседанието ще присъства Гинка Чавдарова, изпълнителен директор на НСОРБ.

***
Хасково /КРОСС/ От 10.00 часа пред Паметника на Освободителите с поднасяне на цветя ще се проведе състезание по повод Деня на храбростта. Военен клуб и Военно формирование 52740 град Хасково организират състезание „Военен многобой 2015". Състезанието ще започне от 11.00 часа в спортната база на ГПЧЕ „Христо Ботев".

***
Враца /КРОСС/ От 17.00 часа с дефиле ще бъде открит Х-ти Международен фолклорен фестивал „Врачанска пролет". Сборният пункт за дефилето е книжарница „Нова галерия".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.