• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 29°C

Доц. Анна Кръстева: Трудно постигане на консенсус относно формирането на правителство

Доц. Анна Кръстева: Трудно постигане на консенсус относно формирането на правителство

/КРОСС/Трудно постигане на консенсус относно формирането на коалиции в 43-тото НС и нови избори в обозрим период. Такава прогноза направи политологът доц. Анна Кръстева в Сутрешния блок на България Он Ер. По нейни думи тези избори са "ярка, дълбока, радикална критика от гражданите, както към управлението, така и към политическите елити".

"Изборът показа огромно раздалечаване между граждани и елити. Самите политици не направиха абсолютно нищо по време на кампанията да сближат това разстояние. Ясно и категорично навлизаме в един италиански сценарии. Италия не от последната година, която върви доста смело по пътя на едни рискови реформи. Ще видим резултатите, но така или иначе дълбоки реформи, а Италия от преди повече от десетилетие, където едно правителство нямаше живот повече от година и нещо. Това е, което се очертава, но ребусът наистина е труден. Много лесно е да кажем - задънена улица и да вървим към нови избори и са доста изкусени. Не малко политици да ни накажат, че не сме гласували правилно и да отидем към нови избори и посред зима представям си какво би било това." - обясни доц. Кръстева.

Според политолога трябва ясно да се каже скорошни избори до какво ще доведат.

"Има разлика между броя партиите и вида на партиите. Тук говорим, че ще се вкарат, ако непрекъснато елитите вървят към дестабилизиране на системата. Нейната стабилност е в техните ръце, а не в нашите ръце. Това трябва да се разбере. Ще се вкарат антисистемни партии, защото може да има малки партии, които изразяват интереси за едни определени групи от хора." - коментира доц. Кръстева.

Има ярка заявка да се сменят две неща - елитите и начина на управление, подчерта политолога.

"Гражданите виждаме вече пълната липса на политики в краткосрочен план. Пълната липса на визии и наказваме политиците." - добави доц. Кръстева.

Гражданите раздробиха по този начин политическата сцена, защото от никъде не чуха разумни оферти за стабилно управление, подчерта доц. Кръстева.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.