• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 29°C

ДПС постави висш мюсюлмански духовник на избираемо място в Кърджали

ДПС постави висш мюсюлмански духовник на избираемо място в Кърджали

/КРОСС/Лидерът на ДПС Лютви Местан е водачът на изборната листа на ДПС в Кърджали, на трета позиция е председателят на Висшия съвет на мюсюлманите в България Шабанали Ахмед, пише "Преса".

Ердинч Хайрула, депутат от 42-то НС и бивш кмет на Момчилград, е втори в списъка на 10-те кандидати за новия парламент, съобщава БГНЕС. Две са жените в партийната листа - младежката лидерка Салиха Емин и зам.-кметът по образованието и културата в Кърджали Елисавета Кехайова. Ексдепутатът от предишното НС Мустафа Ахмед, председателят на сдружението "Толерантност" Айхан Етем, зам.-областният управител на Кърджали Муса Юсуф, областният младежки лидер Байрам Байрам и на младежката организация в Джебел Сейфи Мехмедали са другите кандидати за вота на избирателите в района. Листата ще бъде регистрирана на 2 септември в РИК.

Очертава се да имаме депутати от всички области заради избирателната система. На този вот ще има много повече секции в чужбина, като в Турция те ще бъдат поне 150, прогнозира областният председател на ДПС Бахри Юмер. Според него че 90% от българските изселници там подкрепят ДПС и очакванията са за 100 000 гласа само отвъд Капитан Андреево. Той подчерта, че се работи усилено и за мобилизиране на резерв от други 100 000 избиратели у нас. По предварителните сметки ДПС щяло да спечели 600 000 гласа в национален мащаб, а само в Кърджалийския район - 62 000.

За вота на избирателите ще се борят и Цвета Караянчева, първа в листата на ГЕРБ, Милко Багдасаров - водач на БСП, Росен Петров от България без цензура, журналистката от тв "Скат" Ирина Караджова от Патриотичен фронт.

Само листите, които води Делян Пеевски в Пазарджик и Стара Загора, са регистрирани до момента от Движението за права и свободи (ДПС). Втора в пазарджишката листа е бившият спортен министър Марияна Георгиева. В Стара Загора Халил Летифов е кандидатът, подреден след Пеевски.

Досегашният депутат Камен Костадинов също е начело на две листи - във Враца и Шумен.

Йордан Цонев ще води листата във Варна и ще бъде на избираемото второ място в Търговище, където първи е Тунджер Кърджалиев.

Смененият наскоро областен управител на Пловдив Венцислав Каймаканов оглавява листата на ДПС в Пловдив-град, а в Пловдивска област начело е бившият екоминистър от кабинета тройната коалиция Джевдет Чакъров.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.