• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

ГЕРБ-Кърджали възразява срещу решение на ЦИК

ГЕРБ-Кърджали възразява срещу решение на ЦИК

/КРОСС/ ГЕРБ възразява категорично срещу решението на ЦИК от 14 август, за председател на Районната избирателна комисия в Кърджали за предстоящите парламентарни избори да бъде назначен Беркант Барзат от квотата на ДПС. 

„В качеството си на секретар на РИК на евроизборите, проведени на 25 май 2014 г, г-н Барзат допусна грубо нарушение на изборното законодателство, позволявайки си да нахлуе в секция № 61 в община Кърджали заедно с други активисти на ДПС след приключване на гласуването и да упражни натиск върху членовете на СИК при броенето на бюлетините, посочвайки императивно кои са действителни и кои не. Член 272 от Изборния кодекс изрично посочва лицата, които имат право да присъстват при установяване на резултатите от гласуването. Неговата намеса, съпроводена със заплахи от страна на придружителите му, причини сериозни сътресения в работата на СИК № 61 и доведе до влошаване здравословното състояние на председателя, заради което се наложи да бъде повикан екип на Спешна помощ. За тази абсурдна ситуация, при която секретар на РИК грубо се намесва в работата на СИК при установяване на резултатите от гласуването, са надлежно информирани ЦИК и Прокуратурата.
Въпреки изложеното по-горе, ЦИК взема решение за председател на РИК Кърджали да бъде назначено лице, което безнаказано погазва закона и от което се очаква да организира и проведе „законно" и „спокойно" изборите в Кърджалийски многомандатен избирателен район. Намираме за недопустимо г-н Барзат да бъде член на РИК, а още повече председател. Последното би означавало, че ЦИК толерира проявите на агресия и създава сериозни предпоставки за опорочаване на изборния процес", е позицията на структурата на ГЕРБ в Кърджали.
.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.