• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Лекари оставиха кърлеж в жена, защото нямала 10 лева /видео/

Лекари оставиха кърлеж в жена, защото нямала 10 лева /видео/

Перник /КРОСС/ Налагало ли ви се е да имате нужда от Спешна медицинска помощ? Е, ако не ви се е случвало и не живеете в Перник, то със сигурност ще останете шокирани след прочита на следващата история, която се е развила в Спешния център на МБАЛ "Рахила Ангелова".
В четвъртък вечерта перничанката Деси от квартал "Тева" е излязла с приятелки на новата детска площадка. Още от предния ден Деси има съмнения, че нещо не е наред по тялото. Тя предполага, че й се е забил кърлеж в крака, но така и не разбрала дали е така. На детската площадка и прилошало. Приятелките й я посъветвали да отиде в Спешното отделение на пернишката болница.
"Отидох до Спешното. Видях една жена на портала и попитах към кого да се обърна, тъй като имам съмнения, че имам скъсан кърлеж в себе си. Питаха ме какво съм направила. Понеже съм се почесала и съм го скъсала. Те казха "лягай", за да ме погледнат. Бяха започнали да изкарват инструментите, за да го извадят. И питаха "Ще платиш ли?". На една бележка пишеше, че се плаща по 10 лева. В момента нямах възможност и те като чуха викат "Ставай!" и леко ме побутнаха", разказа Деси.
Медицинските лица в Спешното казали на перничанката, че когато намери възможност тогава да се яви пак за изваждането на кърлежа.
Тук е моментът да се подчертае, че ако кърлеж не се извади от тялото на човек има голяма опасност той да се разболее от лаймска болест. Деси е и здравноосигурена, но и това не помага срещу таксата от 10 лева за изваждане на кърлеж.
След като Деси разказа историята си човек на ZaPernik.com отиде в Спешното отделение на пернишката болница, където около 30-минутно чакане на опашката перничанката беше приета.
В коридора на Спешното се носеше някакво чувство, че не си дошъл на правилното място. Мъж с пострадал пръст, жена с прерязани вени и още няколко човека с кърлежи чакаха в коридора. Повечето от тях чакаха повече от 1 час, за да могат да влязат в кабинета.
Жената с прерязаните вени чакаше с превързана ръка около един час, за да пристигне доктор от столичния квартал "Княжево". Чакащите в коридора на глас се възмущаваха на работата на медицинските сестри и лекарите в Спешния център. Възрастна жена, която също имаше кърлеж в себе си се възмущаваше на цената от 10 лева за вадене.
"Преди 2 години моя приятелка идва и това го нямаше. Как да плащаме тия такси? С какво? Нали плащаме здравни осигуровки...", възмущаваше се жената.
"Досега 5 пъти да се бях върнал и отишъл в "Пирогов", каза мъжът с прерязания пръст.
Медицинските служители се оправдаваха с това, че те трябва да се бръкнат с 10 лева от джоба си, ако извадят кърлеж и пациента не си плати сумата.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Като нямаш направление вадиш пари. Какво са ви виновни лекарите. Защо не се обърна към Обшината да ги попиташ защо не са пръскали за кърлежи

18.08.2014 19:06:09

Анонимен

Тая жена като е осигурена няма ли си личен лекар, да й извади кърлежа? Глупаво е да се говори за Спешен център, след като ПСО-тата бяха върнати на болниците, а Спешните центрове са само на линейки. Или може би трябва да запише визита и да й извадят кърлежа в домашни условия? Престанете с подобни безсмислици!

18.08.2014 16:36:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.