• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Служебният зам.-министър на културата Виктор Стоянов спечелил Близнашки с пост във Фейсбук

Служебният зам.-министър на културата Виктор Стоянов спечелил Близнашки с пост във Фейсбук

/КРОСС/Аз съм тук, за да помогна на гилдията, да видя как работи системата отвътре. И както съм гледал с критичен поглед как се случват нещата отвън, със същия критичен поглед ще гледам процесите случващи се в сферата на културата сега, когато за известен период ще съм отвътре на случващото се. Това каза в сутрешния блок на БТВ Виктор Стоянов, служебен зам.-министър на културата.

Получих обаждане от служебния премиер Близнашки, който ми каза - ти преди няколко седмици беше написал във Фейсбук един пост за поемането на отговорност. Сега ние ти даваме възможност на практика да приложиш и да защитиш идеите, които защитаваш. Ако има политическа воля и мотив на всеки, който влезе в културното министерство да промени наистина нещата, а не просто да се вози докато е на поста, този човек може да промени много неща, обясни как е попаднал в кабинета Стоянов. 

Много неща могат да се случат и да се променят за два месеца в областта на културата, смята Стоянов,тъй като "системата и сферата на културата са като една машина, която винаги си се движи и хората, които застават на управленски постове в културното министерство имат две опции - или просто да се движат с тази машина, или да я карат реално".

Проблемът на културата както и във всички други сфери между впрочем е, че има един среден ешелон в администрацията, които вместо да работят за оцеляването и просперитета на културата, те са превърнали своето оцеляване на дадените постове в изкуство, каза Виктор Стоянов. Шансът на настоящото управление, макар и служебно е да изкара на светло нещата, които се случват в управлението на различните министерства, добави служебният зам.-министър на културата. Един от проблемите в политическия ни живот и управлението на държавата е, че разговорите по важни теми обикновено започват да се водят през медиите, а така работа не може да се свърши и един от примерите е с дебата и проблемите по консервирането на Ларгото в центъра на София. Виктор Стоянов призова следващите хора, които влязат в министерството да излязат от дебелите му стени, защото това е единствения начин човек да се запознае с реалното състояние на всеки проблем и да успее да го реши правилно.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.