• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Антон Кутев: Играем на тези избори категорично за победа

Антон Кутев: Играем на тези избори категорично за победа

/КРОСС/Ние играем на тези избори категорично за победа, заяви пред Нова телевизия водачът на листата на БСП в Силистра Антон Кутев.

„Това, че местните организации не искат определен водач, се случва почти на всички избори. Не само в нашата партия водачите на листите се определят от партията. Проблемът в Благоевград е, че там хората са разделени - едните искат едно, други искат друго. Аз смятам, че Кристиян Вигенин е човек, който може да свърши работата, с изключително много политически опит. След две години ще разберем дали това е така или не", каза Кутев.

„Може да има и лична битка в подредбата на листите. Винаги има такава. Лично аз очаквам да бъдат значително повече местата от тези през 2009 например. Преживявали сме и по-тежки моменти. Нямам никакво съмнение, че ще имаме значително по-голям брой депутати в този парламент", допълни представителят на левицата.

„Не се притесняваме от преференцията. Напротив - тя беше част от закона, който приехме. Учудвам се, че Кадиев се кандидатира изобщо. Очаквах, че няма да го направи. Няма да агитирам хората за или против от преференцията", допълни Кутев.

На въпрос защо не предложиха участие в листите на експремиера Пламен Орешарски Кутев отгвори, че той едва ли би се съгласил. Не знам обаче дали ДПС са му предлагали места, допълни той.

„Орешарски беше изключително добър премиер за условията, в които работи", подчерта за пореден път Кутев. „Това, което направихме през последната година и половина, показа какви са разликите между нас и ГЕРБ. Пенсиите никога не са растели толкова, колкото при БСП. При Борисов безработицата скочи, при Орешарски падна", категоричен беше той.

Ние имаме ясна кауза, която е социална. Тя е различна от другите. Това не е ГЕРБ, в която можеш да излезеш и да отидеш в друга партия. Като сме на власт сме виновни, че сме на власт. Като не сме - сме виновни, че Бойко Борисов е на власт", заяви лидерът на листата на БСП в Силистра.

Социалистът отговори и на често задавания въпрос какво прави бившият лидер на партията, който изчезна от медийното пространство след заминаванто си в Брюксел: "Станишев беше в София, беше за НС тук. Изглежда отпочинал и свалил напрежението. Виждам, че мисли за това, което се случва, и се опитва да дава насоки, да бъде полезен. Изтеглил се е, за да не пречи на работата на новия председател", категоричен бе Кутев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Алек

БСП е единствената партия, която може да извади България от кризата и да я върне на пътя на просперитета. Само те имат волята и кадрите да го постигнат, защото и само те са партия в пълния смисъл на думата

27.08.2014 17:35:46

Ина

Основната разлика между ГЕРБ и БСП е, че когато се появи кризисна ситуация - БСП я решава, а ГЕРБ бяга

27.08.2014 17:34:53

Тодор

Червените са длъжни да се борят с всички сили на тези избори, защото те са единствената алтернатива на апокалиптичното управление, което ГЕРБ може да ни донесе

27.08.2014 17:30:37

Даниела

Станишев е най-успешния ни политик, който е получил най-голямо признание в Европа и беше много добър и силен лидер на БСП, жалко, че обстоятелствата го принудиха да подаде оставка от поста. Хубавото е, че социалистите имат много голям набор от кадърни кадри, които да го заместят

27.08.2014 17:28:15

Иван

Това е поредното интелигентно и компетентно изказване на Кутев, който олицетворява цялата партия БСП с качествата си

27.08.2014 17:23:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.