• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Сергей Лавров пристига на официално посещение у нас

Сергей Лавров пристига на официално посещение у нас

/КРОСС/Днес у нас на официално посещение пристига външният министър на Русия Сергей Лавров - една от най-влиятелните фигури в съвременната международна политика. Според предварителната информация на руското външно министерство една от главните теми на разговорите му у нас ще бъде строителството на българския участък на газопровода "Южен поток".

Сергей Лавров беше в София за последно преди 6 години, когато дойде с делегацията на руския президент Владимир Путин за подписването на споразуменията за проектите "Южен Поток", АЕЦ "Белене" и "Бургас-Александруполис". Преди това е идвал само веднъж, но не на двустранна основа, а в рамките на срещата на ОССЕ, чийто председател беше България през 2004година. Така, че това ще бъде първата визита от двустранен характер на руски външен министър от близо 17 годии насам.

Формалният повод за посещението и поканата от българския му колега Кристиан Вигенин е отбелязването на 135-тата годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Русия.

Очаква се да бъде подписано Споразумение между двете правителства за сътрудничество в областта на здравеопазването и медицинската наука.

Сергей Лавров ще разговаря с президента Росен Плевнелиев, министър-председателя Пламен Орешарски и председателя на Народното събрание Михаил Миков.

Визитата идва на фона на обдегнатите отношения между ЕС и НАТО, от една страна и Русия от друга, заради кризата в Украйна. България осъди руското анексиране на Крим, присъедини се към европейските целенасочени санкции срещу десетки високопоставени руски представители, но същевременно правителството остава твърд привърженик на газопровода Южен Поток, който според Брюксел не отговаря за европейското енергийно законодателство.

Два протеста ще посрещнат руския външен министър при посещението му в София - пред сградата на Министерството на външните работи в 12.30 часа и пред Министерския съвет в 15.00 часа.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен.

Това определениена анонимника дето псува наляво и на дясно от модератора ли е написано,та му прави кеф да стои по вашите форуми? То бива турски подлоги,но чак до там.

07.07.2014 14:04:27

Наблюдател

До коментар №3! Ако обичате, без цинизми! Бъдете обективен и без да обиждате! Русия и ръководителите й отстояват с достойнство интересите си! Нашите политици могат само да се учат на такова поведение и държавническо мислене! До администраторите - премахвайте своевременно нецензурни коментари!

07.07.2014 13:59:44

Анонимен

Тоя сибирски прошляк що не си ебе майката и да ходи при Ердоган, нали там си менкат парички се уговарят как да ни яхат ! От Русия само вреди и кръвопролитие досега сме видяли. С мръсната си пропаганда, лъжи и окупационен тероризъм обезличиха нашето население. Славяни били, православници били, Путин бил много набожен/ те в КГБ-то повечето са били такива/ и по този повод отново трябвало да ги пуснем в България! ДА ХОДЯТ НА МАЙКА СИ В ГЪЗА, ЗАЕДНО С "ЮЖНЫЙ ПАТОК"!

07.07.2014 11:13:23

Анонимен

naiasno sa razbirase. koi za 50lv, koi za da ostane na rabota, kakvo da praviat kato ni dokaraha do tova polojenie. taka se komandva po-lesno otkolkoto s ideologia

07.07.2014 09:18:25

Наблюдател

Протести? Интересно кой ги организира и дали протестиращите са наясно срещу какво и кого протестират!?!

07.07.2014 08:43:42

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.