• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Лекарите недоволстват от намаляването на бонусите към заплатите им

Лекарите недоволстват от намаляването на бонусите към заплатите им

/КРОСС/Медиците от Спешна помощ в София протестират и тази сутрин срещу ниското заплащане и насилието над дежурните екипи.

От Националната асоциация на работещите в спешната помощ вече излязоха с протестна декларация срещу проявите на саморазправа с екипите, незачитане предимството на линейките при специален режим на движение и липсата на мерки за гарантиране на безопасността им.

Вчера столичните спешни медици подновиха символичните си протестни действия от началото на месеца. Повод за недоволството им стана нападението над спешен екип в столичния квартал „Ботунец" преди дни. Лекарите поставиха върху линейките ленти с надпис „Спрете саморазправата с нас".

Протестиращите обявиха тази сутрин, че нито едно от обещанията на Министерството на здравеопазването и на временно изпълняващия длъжността директор д-р Златанов не се е изпълнило. Тоест няма нови екипи от други болници, общински, от столицата, няма нови назначени лекари, сестри или шофьори, няма и увеличение на работните заплати.

Лекарите споделиха, че този месец ще получат и по-малко пари по отношение на допълнителното материално стимулиране. От дошлите този месец около 20 медицински сестри, които са искали да започнат работа само за нощните дежурства на граждански договор, нито една не се е съгласила да остане, тъй като е било обявено, че ще получават заплата от 250 лв. Днес изтича болничният на бившия директор на столичната Спешна помощ д-р Гелев, но той е удължил с още един месец този болничен.

"Основните ни заплати не са намалени. Само че хората, които стоят тук са заради тези допълнителни бонуси, които се получават, а те се дават въз основа на това, че покриваме и натоварването на тези назначени 100 човека. Ако нямат стимул да работят за 200 човека, тези 100 човка няма да работят толкова много и ще си тръгнат", коментира пред камерата на Нова д-р Драгослава Балова от Спешния център.

Протестите ще продължат и утре.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.