• 30 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8270
  •  GBP / BGN 2.3108
  •  CHF / BGN 2.0301
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Още 15 млн. лева допълнително на БАН за 2018-а

Още 15 млн. лева допълнително на БАН за 2018-а

/КРОСС/ БАН ще получи допълнителни 15 милиона лева за следващата година, но средствата ще бъда разпределени между институтите според постигнатите научни резултати. Това стана ясно след среща на ръководството на академията с представители на правителството и Народното събрание, предава Дарик.

Диалогът продължава, като ще се разработват проекти на национални научни програми за финансиране на дейности с голяма възвръщаемост и механизъм за ръст на стипендиите на докторантите.

Преди два дни учените от БАН поискаха от държавата допълнителни 38 милиона лева за догодина и увеличаване на докторантските стипендии до 765 лева.

Те заявиха готовност за протести през януари, която ще бъде преразгледана след днешното развитие на проблема.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Това е глътка за БАН, но не решава проблема на науката в България. Партийците трябва да решат да има ли наука в България или не. Ако отговорът е ДА, трябва да се действа бързо и България ще дръпне напред. За целта трябва да се привлекат млади хора, които са се посветят на науката. За да стане това, трябва да се въведат минимални ставки за различните позиции в йерархията и то такива, че най-ниската да е привлекателна за младите. За мен това е 1500 лева за стипендия на докторант. След това трябва да се раздели преподаването от изследванията. И да се въведе як контрол. Само така ще се дръпне напред. Иначе добре за 15 милиона, но те само отлагат проблема за догодина, но не го решават.

19.12.2017 16:54:28

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.