• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Жителите на „Аспарухово" посрещат Коледа в полуразрушени домове

Жителите на „Аспарухово" посрещат Коледа в полуразрушени домове

Варна /КРОСС/ Хората във варненския квартал „Аспарухово" посрещат Коледа в полуразрушени домове. Много малко са тези, които са успели да отстранят напълно щетите след опустошителните наводнения. Повечето са ремонтирали по една или две стаи за да изкарат зимата.
„Трябва да спазваме традициите, въпреки че ще е по-различно от предни години. Животът продължава", каза пред Нова телевизия Анелия Ангелова, която живее в една от десетките къщи, които бяха сериозно засегнати от природната стихия.
„Не сме възстановили нищо. Направихме една нова стая за зимата на втория етаж. Почистването стана бързо благодарение на 40 души, които ни помогнаха - приятели и доброволци. Изключително съм благодарен", каза съпругът ѝ Ангел.
В една от къщите едва сега тече ремонт на помещенията. На 19 юни водата и калта напълват и трите стаи до тавана. До сега обаче семейството на Асен не е имало възможност да направи ремонта. Казва, че е изтеглил кредит от 10 000 лв., за да се справи.
Мехирджан живее с болния си съпруг, двете си дъщери и възрастната си майка, която е приемен родител. Успява да ремонтира дома си с помощта на съседи. Младата жена е безработна. До момента е взела 2500 лева на заем за да осигури елементарни условия на живот в дома си. Нужни са ѝ обаче поне още толкова за да спре влагата от наводненото избено помещение.
И докато хората ремонтират къщите си за изминалите шест месеца общината е вложила 5 и половина милиона лева за възстановяването на Аспарухово. Само преди два дни правителството отпусна допълнително 8 и половина милиона лева за да се направи ремонт на деретата-убийци. Проекта предвижда те да се превърнат в модерни съоръжения -обезопасени и с възможност да поемат максимално количество вода.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.