• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Местан: ДПС ще се разраства /обновена/

Местан: ДПС ще се разраства /обновена/

/КРОСС/ „Днес думите могат да се окажат големия ни враг. Трябва да бъдем много прецизни в анализа и в посланията си, за да не затрудним процеса на намиране на отговорен изход от сложната ситуация. Даваме тази пресконференция от позицията на политическа сила, която увеличава доверието на избирателите си с над 20%. Това, надяваме се, ще се оцени подобаващо." Това заяви на пресконференция в НДК лидерът на ДПС Лютви Местан.

„ДПС ще работи за модерно евроатлантическо съдържание и национално по своята същност съгласие, на което да стъпи следващо управление. За нас тезата за необходимостта от реабилитация на евроатлантическия образ на страната ни е куха фраза, а призив за генериране на такива политики. Това е теза основна от нашата предизборна кампания и твърдя, че до тази вечер не съм по-отговорен политически концепт, на който да стъпим в търсене на изход от сложната ситуация. Ние тази вечер не поставяме условия пред никого, още по-малко пред партията, която е първа и имаме политическата доблест да ги поздравим за постигнатия резултат. Фактът, че за първи път в 43-то Народно събрание две националистически формации намират своето място не омаловажава засилва тезата на ДПС за необходимостта от ясен евроатлантически подход за управление. ДПС се роди като резултат от ценностно осмисляне на две много важни тези - евроатлантизма и принципите на Хелзинки, които постановяват суверенитета и териториалната цялост на всяка една държава", каза още той.

„Всеки един глас за ДПС е глас за националното съгласие. Агресията и самоцелната деструкция няма да решат нито един проблем на българските граждани - те се нуждаят от друго - отговорност и конструктивен политически диалог между политическите сили", заяви още лидерът на ДПС.

Той бе категоричен, че ДПС ще се разраства, в това число и в по-нетрадиционни райони, като същевременно изрази и гордост от това, че все повече роми се доверяват на партията.

„В листите на ДПС 15 водачи са етнически българи. Това е нашият модел. Това е бъдещето на България, защото точно това е ценността на ЕС - мултикултурната демокрация", подчерта Лютви Местан.

На въпрос за задкулисието той отговори, че е време това задкулисие да бъде взривено. „Ние дължим прозрачност и заявяваме отговорно, че ДПС няма проблеми и страхове свързани с истината. Аз няма да разговарям с езика на внушенията."

„ДПС е партия, която доказа, че дори може да се откаже от власт в името на националния интерес. Никак не е лесно да се откажете от власт. Политическа стабилност е възможност, само ако следващото правителство стъпи на ясна и демократична основа", каза още лидерът на ДПС.

"Ценностно мнозинство в 43-то Народно събрание без ДПС е трудно мислимо. Стойността на българския етнически модел нараства и ДПС като един от съархитектите на този проект трябва да се осмисли като стратегически ресурс на България. Когато казвам, че е опасно изолирането на ДПС, не визирам участието на ДПС в управлението на страната, а в демократичния политически процес. Ние можем да бъдем ефективни гаранти и на модела, и на демократичната система, независимо дали сме в управлението, или в опозиция. Без ДПС е възможно да се съставят и други аритметически мнозинства - има много опции, но ние говорим за ясен евроатлантически профил на това мнозинство", каза още Местан.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.