• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Lion Group отбелязва доставката на самолет Airbus

Lion Group отбелязва доставката на самолет Airbus

/КРОСС/ Индонезийската Lion Group отпразнува доставката на първите три самолета от Airbus на специална церемония днес в Тулуза. На събитието присъстваха Рушди Кирана, председател и съосновател на Lion Group и Фабрис Брежие, президент и главен изпълнителен директор на Airbus.
Самолетите са първите от поръчаните през март 2013 от Lion Group, общо 234 A320 от фамилията, от които 109 A320neo, 65 A321neo и 60 A320ceo. Първоначалната доставка на A320 ще се присъедини към филиала на групата Batik Air, която обслужва вътрешни и регионални полети. Самолетите на Batik са задвижвани от CFM56 двигатели и се отличават с общо 156 места в два класа.
"Щастливи сме да отпразнуваме доставката на нашия първи самолет Airbus. A320 и по-късно A320neo и по-големият A321neo, ще ни дадат възможност да продължим нашето разрастване с една от най-напредналите флотилии в света," каза Руши Кирана, "С обслужването на Batik Air, A320 ще комбинира най-високите нива на комфорт за нашите клиенти, като предложи най-ниските оперативни разходи в индустрията. Ние очакваме с нетърпение доставката на нашите самолети Airbus през идващите месеци и години."
"Тази церемония е нова важна крачка във връзката ни с Lion Group и Индонезия, един от най-обещаващите, бързо-развиващи се пазари в света," каза Фабрис Брежие. "Много ни е приятно да посрещнем Batik Air като най-новия Airbus оператор и сме сигурни, че невероятната гъвкавост, предложена от семействата на A320 перфектно ще пасне на сегашните планове за растеж на Lion Group."

Предлагайки най-ниските оперативни разходи в своя клас, семейството на A320 е най-добре продаваната линия в света самолети с една пътека. Към днешна дата, са поръчани близо 11,000 и са доставени повече от 6,200 самолета за повече от 400 клиенти и оператори от цял свят. A320ceo и A320neo споделят повече от 95 процента сходство в корпуса, което позволява безпроблемна оперативност на различните модели в един флот. A320neo (нов вариант двигател) включва иновации на кабината, ново поколение двигатели и Sharklets (устройство на крилата), което в съвкупност ще донесе 20 процента икономия на гориво, на седалка до 2020.
Откакто е в небето от 2000, базираната в Джакарта Lion Group е една от най-бързоразвиващите се авиокомпании. Днес групата оперира с широка мрежа, която покрива над 70 дестинации в Югоизточна Азия. В Lion влизат нискотарифната Lion Air, Batik Air за пълно обслужване и за вътрешни регионални полети Wings Air. Освен това групата притежава 49 процента от базираната в Малайзия Malindo Air, комбинираща нискотарифни и примиум услуги.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.