• 30 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8270
  •  GBP / BGN 2.3108
  •  CHF / BGN 2.0301
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Разбиха цех за бутилиране на нелегален алкохол

Разбиха цех за бутилиране на нелегален алкохол

/КРОСС/ Цех за бутилиране на нелегални алкохолни продукти разкриха митнически и полицейски служители в района на Пловдив.

На 23.03.2018 г. е извършена съвместна проверка на служители от Митница Пловдив и служители на отдел „Икономическа полиция" към областната дирекция на полицията.

В хода на проверката в обекта са установени малко повече от 22 000 литра алкохолни продукта, както и наличието на поточна линия за бутилиране. В десетлитрови пластмасови туби са открити 80 литра алкохол /спирт/ с алкохолно съдържание от 96,4% vol. Открити са и 276 стъклени бутилки от по 500 ml и 700 ml с етикети с надпис „водка" и марка на известна ракия. Всички бутилки са без български акцизен бандерол.

Общото количество на открития нелегален етилов алкохол е 229.4 литра. Другото открито количество от 21 770 литра представлява течност с различен цвят (бял и червен) с мирис на вино.

Част от него - общо 5100 литра се е съхранявало в наливно състояние в метален съд, а останалото е било подготвено за изнасяне от обекта - бутилирано в пластмасови туби по два литра, облепени с етикети и подредени на палети.

В обекта е открита и поточната линия, на която се е извършвала незаконната дейност.

Пред митническите служители не са представени, както документи, удостоверяващи плащането на дължимия за стоките акциз, така и документи за регистрация на обекта по реда на Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС).

Всички алкохолни продукти, както и бутилиращата линия са иззети. Взети са проби за лабораторен анализ.

По случая ще бъдe образувано административно-наказателно производство по реда на Закона за акцизите и данъчните складове. За откритите стъклени бутилки с етилов алкохол е образувано досъдебно производство по описа на Митница Пловдив под надзора на Районна прокуратура Пловдив.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.