• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Хиляди декари земеделски площи са напълно унищожени

Хиляди декари земеделски площи са напълно унищожени

/КРОСС/ Ураганен вятър със скорост над 100 километра в час и проливен дъжд връхлетяха Монтана в късния следобед вчера, когато стихията бушува и в София. Над града падна и градушка с размерите на орех.

Заради бурята на няколко места в града беше прекъснато електричеството, нарушени бяха мобилните и интернет комуникациите. Екипи на пожраната и Гражданска защита получиха десетки сигнали за аварии, щетите са огромни.

Без ток останаха и жители на бойчиновските села Мърчево и Владимирово. Има пострадали.

Хиляди декари земеделски площи са напълно унищожени, големи щети има и по къщите. Кметът на общината заяви, че ще осигури керемиди на всички потърпевши.

Пострадалите земеделски производители имат право да подадат заявление и, след оглед на унищожените площи от страна на междуведомсвена комисия, да получат обезщетение от фонд „Земеделие".

В областната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" са подадени четири сигнала за паднали дървета, едно от тях - върху автомобил. Улиците на Монтана са затрупани от клони и листа.

Силен дъжд и градушка са паднали и в община Бойчиновци. Там ледените късове са били с размерите на яйце. Изпочупени са керемидите на десетки къщи в града, скършени клони на дървета има почти в целия град. Нанесени са щети и по леки автомобили. Хората в областния град разказаха, че буквално ходят по леда

Леки градушки, придружени с обилен дъжд и силен вятър, паднаха в Белоградчик и Димово, съобщиха от Хидрометеорологичната станция - Видин. Количествата на валежите са съответно в Белоградчик - 12 л.кв./м. и в Димово 14 л.кв./м.

Най-много количество валеж през изминалата нощ е паднал в Арчар - 20 л.кв./м. Във Видин са отчетени 4 л.кв./м., придружени с гръмотевична буря и силен вятър. В останалата част в града количествата са съответно: Грамада 5,5 л.кв./м., Каленик 3.8 л.кв./м., Кула 2.9 л.кв./м. и Долни лом 9 л.кв./м.

В петък отново са възможни силни гръмотевични бури, което означава нови градушки, специално в Северозападна България.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.