• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

АБВ - от левия в десния крачол

АБВ - от левия в десния крачол

Партията на име Алтернатива за българското възраждане, самообявила се за лява, което разбира се не и попречи да влезе в коалиция с всички форми на дясното пространство у нас, се забърка в една от грандиозните екзекуции на най-бедните хора. С гласовете на "алтернативистите за възраждане" парламентът вчера отмени връщането на внесения данък върху доходите на гражданите, получаващи минимална заплата. Нещо, което им беше обещано. Тоест казано на народен език - това си е кражба с по-късна дата. Става дума за 100 милиона лева. Не повече. Говорим за парламента, който развърза ръцете на кабинета за заем от 8 милиарда. На АБВ обаче също им се досвидяха тези пари. А заявките им бяха, че ще са социален коректив на управлението.

От действията им изникват няколко въпроса. Първо: какво ли разбират абевейците под възраждане? Нали това би трябвало да е тяхната свръхцел? Как ли си представят то да се случи? Като вземат парите на бедните? До тези 100 милиона ли опря българската държава? Ако възрожденците от миналото бяха като техния самообявил се парламентарен аналог, вместо да дават пари за училища, можеха да си ги запазят за тях, допринасяйки за фискалната стабилност на Османската империя.

Второ: според класиците лявата политика е основно в това да даваш глътка въздух на тези, които се справят по-трудно, да се опитваш да ги подкрепиш в мигове на нужда. Никъде не съм виждал идеята за лява политика да се върти около това да бръкнеш дълбоко в джоба на бедните. Заради това е чудно какво ли разбира АБВ под лява политика? Отговорът е очевиден - преместване от левия в десния крачол.
Любимият трик на псевдолевицата.

Коментар на Александър Симов

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

АБВ носи на знамето си заветите на Дянков. Долнопробна неолиберална банда, винаги готова да подкрепи всяка антисоциална свинщина.

06.12.2014 21:33:22

Анонимен

Долнопробни измекяри!

06.12.2014 17:23:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.