• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Мая Манолова: Не "Позитано" трябва да наложи лидер, а делегатите на конгреса

Мая Манолова: Не "Позитано" трябва да наложи лидер, а делегатите на конгреса

/КРОСС/Не "Позитано" трябва да наложи лидер, а делегатите на конгреса, убедена е Мая Манолова от БСП. 

Манолова е един от кандидатите за наследник на Сергей Станишев. Тя е уверена, че може да поведе лидерски екип, който да води БСП към победа на изборите на 5 октомври. И това е най-важното, смята тя. 

Мая Манолова каза, че досега тя самата има „трети по коефициент залог" за водач на БСП - след двамата, подкрепяни от „Позитано" 20.

Не е тайна за никого, че БСП е в криза, че трябва да скъсаме със статуквото и трябва да търсим ефективна промяна, зяви в интервю за Нова тв Мая Манолова. 

Стоящите зад лявата идея трябва да могат да изберат лидера на най-голямата социалистическа партия в България и това да се случи свободно. Трябва да скъсаме със статуквото, коментира Манолова. Трябва да върнем гласа на хората в политиката - те се дразнят, че все повече нещата се решават от „елита", смята кандидатът за лидер на социалистите. 

Мая Манолова обещава да даде възможност на местните структури на БСП да излъчат сами водачите на своите листи, ако я изберат за лидер на БСП. Според нея, ако местните структури си номинират сами лидерите, това ще канализира повече енергия. 

На въпрос дали е възможно човек извън „определен кръг" да оглави БСП, Манолова отвърна, че се надява заедно с хората с леви идеи да я подкрепят. БСП не трябва да бъде „пришивана" към някой измежду Цветан Василев и Делян Пеевски. Василев не съм го виждала, абсурдно е да се говори, че той е човекът, свързан в БСП в тази война, добави тя.

Случаят с Пеевски - шеф на ДАНС е плод на неясното споразумение между екип, в който аз не съм участвала, каза още Мая Манолова. И, по думите й, това не е единственото решение, взето от тесен кръг. Тя настоя за ревизия на отношенията БСП - ДПС. Като например защо решенията, плод на разговорите с ДПС, не се взимаха прозрачно. Манолова призна, че за Пеевски всички били в шок и обеща, ако стане лидер, да пресече практиката решенията да се взимат на тъмно.

Манолова посочи, че „прегръдката" с ДПС е била направена, защото това бил единственият начин да се преодолеят практиките от управлението на ГЕРБ. 

За Костинбродската афера Манолова отново коментира, че е била убедена, че се е готвела гигантска фалшифакация на изборите и не се чувствала употребена.

Аз изобщо не познавам Цветан Василев, каза тя и допълни, че войната Василев-Пеевски не била между Монтеки и Капулети, а БСП не бива да бъде пришивана към нея.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Коста

Пожелавам успех на всички кандидати за лидер на червената партия. Който и да бъде избран ще е много добър избор и се надявам, че останалите ще продължат да работят за благото на страната както и досега, въпреки леките вътрешнопартийни спречквания

21.07.2014 17:50:00

Мишо

Либералността на червените се вижда от това изказване на Манолова. Ако член на ГЕРБ си беше позволил да критикува лидера си го очакваше политическа смърт, но в БСП се изслушват и обмислят всички мнения и няма диктатура

21.07.2014 17:49:48

Сашо

Трябва да се намери добрия тон в партията и след тези избори добрата работа на ръководството ( което и да е то ) да продължи

21.07.2014 17:49:36

Катя

Социалистите си остават единствените които могат да извадят страната от кризата и да попречат ГЕРБ да унищожи икономиката

21.07.2014 17:49:23

Жоро

БСП трябва да се стегне и да излъчи нов лидер в най-скоро време и всички да се обединят около него. Не трябва да позволяват на ГЕРБ да вземат властта, това може да означава и края на България ако Борисов отново се върне

21.07.2014 17:49:11

Симона

Манолова е малко крайна в това си изказване, но пък и ако ще трабва да се бори с Бойко трябва да е готова на крайности, за да го победи

21.07.2014 17:49:00

Радо

Сигурен съм, че когото и да изберат БСП ще бъде много по-добър избор от лидерите на останалите партии

21.07.2014 17:48:50

оре

Истината е, че единствено в БСП има кадърни и опитни политици. Хора с качества и потенциал. В другите партии само профани и плява!

21.07.2014 13:27:12

Стан

БСП доказа, че е най-демократичната партия. Няма тирания, има съревнование на качествени хора. Боко да гледа и да се учи!

21.07.2014 13:27:02

Мая

Ако Мая стане председател на БСП, на герберугите ще им се разкаже играта. Аферата в Костинброд ще им се стори детска игра.

21.07.2014 13:26:52

дядо

В криза или не, БСП ще се мобилизира и обедини, след което ще заеме отново достойното си място в парламента. Винаги го е правила, ама другите паднат ли веднъж, няма изправяне.

21.07.2014 13:26:42

Здравко

БСП е вечна, ама разни еднодневки като герб и ббц скоро ще останат в миналото. По стъпките на ндсв вървят.

21.07.2014 13:26:27

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.