• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Мая Манолова: Отговорно поведение означава съставяне на правителство

Мая Манолова: Отговорно поведение означава съставяне на правителство

/КРОСС/ БСП приема ролята на опозиция, която ни отредиха избирателите. Няма как да се прегърнем с ГЕРБ, но ще бъдем конструктивна опозиция. Няма да допуснем връщане на дянковщината и цветановщината, каза Мая Манолова от БСП в интервю за ВTV.

Форматът на бъдещото управление е без значение за нас. Това, което трябва да се направи, е да продължат откритите разговори. Това, което избирателят със сигурност няма да позволи, са неясните договорки и подкрепа, каза Манолова и посъветва десните да се въздържат от подобни действия.

Отговорността за негласната подкрепа на ДПС, ако такава наистина е договорена, ще бъде на ГЕРБ. Времето на скритите договорки свърши. Гражданското общество е будно. Първите по-сериозни протести може да се окажат фатални за едно неясно управление, посочи Манолова.

Всеки лидер трябва да се държи на нивото на своята отговорност. За нас отговорно поведение означава съставяне на правителство, подчерта тя.

Според нея лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е показал „политическо високомерие и неточна оценка", когато от парламентарната трибуна посочи три варианта за работа на следващото правителство - до местните избори през 2015 г., до президентските през 2016 г. и пълен мандат. Тя посочи, че освен от политическата подкрепа, животът на правителството зависи и от гражданите, които няма да позволят орязване на социални права.

През следващите месеци трябва да стегнем кораба си, той има много пробойни. Започнали сме своята работа. Обикалям страната и се срещам със структурите. Промените са моя кауза и ако председателят иска да ги предприеме, ще има пълната ми подкрепа. Партията се нуждае от генерална промяна, каза Манолова в коментар на ситуацията в БСП и изрази увереност, че до 10 ноември ръководството ще предложи ясни и принципни промени, каквито дължи на редовите социалисти.

Ще се борим да възстановим доверието в нас, като в автентичното ляво, заяви Манолова и обясни, че промени в ръководните органи на партията ще има.

Задачата, която определи Александър Методиев - Бат Сали от ДПС за депутат в Кюстендил, няма решение, каза Манолова, под чиято егида бяха приети промените в Избирателния кодекс в предишния парламент.

„Няма метод, които да разпредели пропорционално и абсолютно справедливо мандатите на осем партии в 31 района, в които девет са с по четири мандата. Вчера с проф. Костантинов проиграхме възможните методики, вкл. тези от 2009 и от 2005 г. - тогава изкривяването е още по-голямо", каза тя.

Манолова, която е депутат от Кюстендил, изрази подкрепа за протестите на своите съграждани, които „не одобряват и не желаят да имат Методиев за свой народен представител". По повод заявеното от кмета на града Петър Паунов - че протестите ще продължат до изваждането на спорния депутат от парламента, посочи, че законовият изход от ситуацията е жалба до Конституционния съд срещу разпределението на гласовете от чужбина, а моралният - доброволното оттегляне на Методиев.

„Проблемът е неговият авторитет, а не това, че е от Самоков и че е ром. Проблемът са хората, които партиите слагат в своите листи, и покупко-продажбата на гласове", допълни тя.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.