• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Мая Манолова: На БСП й трябва силен лидерски екип

Мая Манолова: На БСП й трябва силен лидерски екип

/КРОСС/На БСП й трябва силен лидерски екип, убедена е Мая Манолова, шеф на Контролната комисия в БСП и кандидат за лидерския пост. 

Причината да се включи в битката за БСП, по думите й, е, че БСП е в криза в идейно-ценностната идентичност, в морала, във вътрешнопартийната демокрация.

Мен ме боли за БСП, аз съм социалист трето поколение, член съм на партията от 1989 г. и усещам настроенията на редовите социалисти и ляво мислещите хора. Те искат ерозията в БСП да спре, а не партията да се разпада пред очите им. Искат обединена и силна българска левица. Социалистите искат да скъсат със статуквото, искат силен лидерски екип, който да ги поведе към победа, казва тя в интервю за "Стандарт". 

От конкурентите си за наследник на Сергей Станишев Мая Манолова очаква не сблъсък, а състезание, и то в условията на феърплей. Защото след конгреса редовите асоциалисти очакват от нас силен екип, който да изведе партията на пътя на победата. А силна БСП ще има, когато вместо да говорим за лагери, се хванем заедно да направим силна платформа и предизборна кампания. И затова настоявам не само за силен лидер, а за силен лидерски екип, заявява тя. 

Каузата на Мая Манолова е левите идеи да станат леви политики, които БСП реализира, докато е на власт и отстоява, ако е в коалиция.

Длъжни сме най-сетне да скъсаме с този стил: в опозиция имаме силни идеи, преди избори обещаваме други неща, а на власт правим трети, обяснява тя. 

А дали е изчерпана "Коалиция за България" и в каква конфигурация трябва да се яви БСП на изборите Мая Манолова смята, че този въпрос предстои да бъде разискван и не може да бъде решение само на бъдещия председател на БСП, а на НС. Според мен трябва да търсим обединена, силна левица, в която да включим освен партиите от левия сектор и граждански организации, категорична е тя.

Мая Манолова е убедена, че форматът силна и обединена левица има своето място в България и че не е задължително да бъде копи-пейст от други социалистически партии.

А що се онсаня до това какво точно се е случило между БСП и ДПС знае твърде малък кръг от хора.

Повече такива грешки не трябва да повтаряме. Ако си партнираме с други партии, то трябва да имаме ясни параметри на коалиционно споразумение - точка по точка, с приоритети и задължително описани в писмено споразумение, категорична е Манолова. 

На въпрос дали е възможна коалиция БСП - ГЕРБ след изборите тя не дава отговор. 

Въпросът за АБВ е жива рана в БСП, защото си тръгнаха знакови хора за лявата идея, които бяха част от БСП. Сега те имат собствена партия. И разговорите за нашите отношения тепърва предстои, признава Мая Манолова. 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.