• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 29°C

Бате Енчо на гости на малките пациенти на УМБАЛ „Св. Марина" във Варна

Бате Енчо на гости на малките пациенти на УМБАЛ „Св. Марина" във Варна

/КРОСС/ На 18 юли 2014 г., петък, от 11 до 13 часа в аудитория „Проф. д-р Владимир Иванов", в Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Св. Марина"-Варна (сградата срещу централния вход на лечебното заведение), ще се проведе специално детско празненство в рамките на Националната инициатива за подобряване на болничния престой на децата „Приказки без край".

Специален гост на събитието ще бъде актьорът и телевизионен водещ Енчо Данаилов-Бате Енчо, който е подготвил много игри и забавления за болните деца в УМБАЛ „Св. Марина". Участие ще вземе и водещият Димитър Горчев.

По време на празненството ще бъдат представени резултатите от проведената на 12 и 13 юли благотворителна акция за набиране на книжки в полза на болница „Св. Марина" - „Приказни усмивки - дари книжка! Зарадвай болно дете!" По същото време, на специално брандиран кът в двора на лечебното заведение, ще продължи събирането на детски книжки.

В официалното откриване на събитието в болницата ще участват д-р Лидия Маринова, замeстник-кмет на Община Варна, проф. д-р Риналдо Шишков, заместник-директор на УМБАЛ „Св. Марина", доц. д-р Валерия Калева - ръководител на Специализирана детска клиника по клинична хематология и онкология към УМБАЛ „Св. Марина" и на катедрата Педиатрия и медицинска генетика при МУ „Проф. д-р Параскев Стоянов" - Варна и представители на ГлаксоСмитКлайн, България.

Националната инициатива „Приказка без край" се осъществява от ноември 2012 г. Целта й е хоспитализираните деца да се възстановят по-бързо в стресиращата болнична обстановка чрез четене, музика, театър и празненства. Едновременно с това инициативата позволява да се засили емоционалната връзка между децата, родителите и лекарите.

Организатори на националната инициатива са ГлаксоСмитКлайн и Панадол Бебе, с подкрепата на Българска педиатрична асоциация. Медиен партньор е Нова телевизия.

На специалното детско празненство ще получите информация и за реализирането на Националната инициатива „Приказки без край" във Варна и страната, за необходимостта от аниматорски програми в детските клиники и отражението им върху децата по време на лечебния и възстановителен процес.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.