• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Магистрала „Марица” – най-рано през август

Магистрала „Марица” – най-рано през август

/КРОСС/ Пускът на магистрала „Марица" се отлага за пореден път. Сроковете, поставяни досега - ноември 2014 г., март или май 2015 г., очевидно няма да бъдат спазени.

При мека зима и благоприятни условия през новия строителен сезон, цялата магистрала може да бъде завършена през август, коментира министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, цитирана от пресцентъра на ведомството.

Днес Павлова и транспортният министър Ивайло Московски провериха на място работата по строителството.

От лот 1 между Оризово и Димитровград са изпълнени около 65%, а от лот 2 - между Димитровград и Харманли, са готови 80%.

Причини за забавянето са закъснелите отчуждителни процедури, преовлажняването на почвите, заради обилните валежи през изминалия строителен сезон, необходимостта от допълнително укрепване на откосите по пътя, както и появата на нови археологически обекти по протежението на магистралата.

„Заедно с изпълнителите обсъдихме нови строителни графици и поискахме уверения, че този път строителството ще бъде извършено спрямо тях. Нови отлагания са недопустими. В противен случай рискуваме да загубим цялото финансиране от ЕС за изграждането на магистралата", коментира Павлова.

Министърът на транспорта Ивайло Московски призова изпълнителите за пълна мобилизация на човешки и технически ресурси и бързо приключване на обекта без компромис с качеството на строителните дейности.

31-километровият лот 1 се изгражда от „Кооператива Муратори & Чементисти - Чи. Ем. Чи. Ди равенна, а стойността на строителството е 160 млн. лева. Лот 2 с дължина 34 км се строи от сдружение „Марица хайуей" за 146,6 млн. лева.

Двамата министри са посетили и отсечката между 98-ми и 108-ми километър на магистралата. Там с пари от бюджета се полага ново дясно платно, тъй като трафикът преминава само в лявото, а то е в експлоатация повече от 35 години. За завършването са необходими 7 млн. лв. и ако ги получи, строителят „ПСТ холдинг" обещава да е готов до май 2015 г.

Магистрала „Марица" е част от Трансевропейския транспортен коридор № 4 и ще свързва магитрала „Тракия" при пътен възел Оризово с Капитан Андреево на българо-турската граница. По нея ще се осъществява и пътният трафик за Гърция при пътен възел Ново село.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Галя

Дебелата циганка Лила и Мутрата Лазаров от АПИ продължават да крадат от парите за пътищата,а винаги са изненадани през зимата!!!!!

17.11.2014 10:05:02

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.