• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Заплати и бонуси на спешните екипи в София не са орязвани

Заплати и бонуси на спешните екипи в София не са орязвани

София /КРОСС/ До 500 лева на месец достига допълнителното материално стимулиране, което получават работещите в столичния Център за спешна медицинска помощ. Това стана ясно от думите на временния директор на центъра д-р Александър Златанов, който подчерта пред Дарик, че за последния месец спешните екипи не са били орязвани нито откъм заплати, нито откъм допълнително материално стимулиране.
Проблемът бил в това, че през юни средствата за бонуси не достигнали, тъй като били изхарчени в аванс. За да не ощети обаче екипите, които работят в линейките, д-р Златанов е взел малко от парите на работещите в администрацията на центъра.
Временният директор допълни, че от началото на миналия месец са били назначени на работа в центъра още четирима лекари и две медицински сестри.
Този месец работещите в линейките не са получили по-малки заплати, нито по-ниско допълнително материално стимулиране, категоричен е пред Дарик д-р Александър Златанов. Разликата била в това, че общите пари за допълнителното материално стимулиране били с 26 000 лева по-малко.
„Причини за това са, че просто тези пари са изхарчени предишните месеци. Раздадени са малко в аванс. Има определена сума, ако за шестте месеца тя е „Х" и ти я похарчиш в първите пет месеца, естествено, че за шестия няма да можеш да разпределиш нищо. Това, което направихме с ръководството - намалихме парите на хората от администрацията, за да може да не се усети разлика в сумите, които ще получат работещите медицински екипи като допълнително материално стимулиране," подчерта временният директор.
Ако някой от спешните екипи е получил по-малко средства този месец, то е заради липсата на извънреден труд, посочи още Златанов. Той даде пример с докторка от центъра, която се оплакала от орязване на парите си за юни.
„Причина за нейните по-малко получени средства се състои в това, че за месец май е отработила 40 часа извънреден труд, съответно са й платени 300 лева повече. За юни е изработила нула извънредни часове и не е получила заплащане. Ако говорим за допълнително материално стимулиране, има начислени 340 за месец юни и 316 за месец май, или това показва, че има завишено допълнително материално стимулиране за месец юни. Една от причините да го има, както казах, е, че намалихме ДМС на администрацията за сметка на хората, работещи в медицинските екипи".
Бавно ставало назначаването на допълнителни кадри в помощ на столичните линейки. Към този момент обаче, за последните 30 дни, работа са започнали общо 6 души.
„Ако се спази това темпо, след 10 месеца екипите биха могли да са с 60 човека повече. Ако това е правено през последните 10 месеца, са щели към днешна дата да са с 60 повече. Дали е имало условия, дали ще има условия, зависи," добави още д-р Александър Златанов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.