• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Григор се бори, но загуби от Медведев

Григор се бори, но загуби от Медведев

/КРОСС/ Григор Димитров не успя и при третия си опит да стигне финал в турнир от Големия шлем. Българинът загуби полуфинала на US Open от Даниил Медведев след 2 часа и 40 минути. Руснакът спечели след 7-6, 6-4, 6-3. Това е четвърти пореден финал за него и първия от Големия шлем. Негов съперник там ще бъде победетелят от сблъсъка между Рафаел Надал и Матео Беретини.

Сервисът – големият проблем на Григор

Българинът имаше много ниска успеваемост на първия си сервис – под 50%. И може би като знак, той допусна пробив още в първия си сервис гейм. Медведев след това поведе с 2-0, но българинът взе следващите три гейма, за да поведе с 3-2. Медведев изравни, но в играта на хасковлията определено имаше импулс. Той взимаше с лекота сервисите си и стигна до 6-5. Той дори имаше сет точка, но руснакът оцеля и вкара сета в тайбрек. В него Гришо направи минибрейк, но после съперникът му поведе с 4-2. Нещата стигнаха до 5-5, но нашенецът сбърка. При това не веднъж, а два пъти поред и Медведев спечели с 6-7.

Вторият сет започна с пробив в полза на Григор. 23-годишният руснак обаче веднага до върна. При 1-2 Медведев направи нов пробив, но българинът веднага го върна за 2-3. Двамата взимата сервисите си до 4-4. Тогава Гришо създаде огромни проблеми на съперника си. Двамата направиха  и най-дългото разиграване с турнира – 39 удара. Медведев обаче удържа, а след това и проби – 4-6 и втори сет за него.

В третия сет и двамата започнаха с по сервис гейм на нула. Димитров поведе с 30-0, но руснакът спечели четири поредни точки. После той успя и да пробие – 3-1 и спечели следващото си подаване за 4-1. В осмия гейм Григор трябваше да спасява два мачбола и той се справи с много характер – 3-5. Той обаче нямаше отговор на силната игра на Медведев и руснакът спечели следващия гейм при третия си мачпойнт.

На трибуните бяха и много знаменитости. Между тях тенис легендите Джими Конърс и Мартина Навратилова, великият Уейн Грецки и Линдзи Вон.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.