• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Мерджанов: Видяхме, че смяната на лидера не е достатъчна, за да бъде преодоляна една изборна катастрофа

Мерджанов: Видяхме, че смяната на лидера не е достатъчна, за да бъде преодоляна една изборна катастрофа

/КРОСС/Българските граждани или не успяха да разберат, или не приеха този тип политика, която ние се опитахме да направим. Очевидно е, че българските граждани реагират емоционално на определени коалиционни споразумения, коментира говорителят на БСП Атанас Мерджанов.

Според Мерджанов резултатите не закъсняха. Европейските избори са ги предизвестили, а предсрочните парламентарни - категорично потвърдили.

Нашите избиратели ни наказаха заради съвместното управление с ДПС. Те не приеха начина, по който се управляваше, заяви в интервю за БНР Атанас Мерджанов. Бяха допуснати не малко грешки и макар да бъдат признати в общественото пространство, те няма как да бъдат избегнати като реална присъда от избирателите, допълни той.

Очевидно ние сме отстъпили доста политически територии, имам предвид като външната политика, от една страна, чисто патриотичните теми, които дадоха шанса на много националистически формации да намерят място в новия парламент. Това са все критични оценки и затова споменах, че анализът трябва да ни принуди да направим по-голям преглед на състоянието, на пропагандните си материали и програмните си намерения, коментира още социалистът. 

ДПС са си прави за себе си. Те си гледат своя партиен интерес. Проблемът е в нас, че ние не пазим ревниво собствените си партийни позиции за политиката и по начина, по който я представяме, и по начина, по който я отстояваме в управленските конфигурации. Остава впечатление, че ДПС реализира повече кадри в управлението, повече изгода съумява да калкулира и ние трябва да се опитаме да намерим реалния отговор, каза още той.

На въпрос дали ще има оставки в партията заради ниския изборен резултат, Мерджанов каза: Видяхме, че смяната на лидера не е достатъчна, за да бъде преодоляна една изборна катастрофа.

По думите му БСП още не е избрала членовете на партията, които ще участват в преговорите с ГЕРБ: Все още не сме получили официална покана за преговори. Ако всички политически сили сме загрижени, заинтересовани, трябва да си говорим помежду си, и то на лидерско равнище и публично. Формално покана не е пристигнала. Четем от вестниците, че разговорите ще бъдат водени в Народното събрание от екипи от трима души.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.