• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Местан заръча на ДПС да е втора политическа сила

Местан заръча на ДПС да е втора политическа сила

София /КРОСС/ Лидерът на ДПС Лютви Местан постави нова цел на партийните областни ръководители - ДПС да е втора политическа сила на предстоящите през есента предсрочни парламентарни избори и да спечели поне 40 депутатски места. Заръката била отправена на закрито заседание на Централния съвет на движението днес, научи "Дневник" от депутати.
За целта Местан поставил и задача пред всяка организация с колко трябва да повиши гласовете си спрямо европейските избори. Тези от тях, които са постигнали пик на евровота, като Враца, откъдето е избран за депутат Камен Костадинов, били поощрени да запазят силния резултат.
На европейските избори на 25 май 2009 г. ДПС получи 386 725 гласа, или с малко под 40 000 гласа по-малко от втората БСП. На последните парламентарни избори през май 2013 г. ДПС спечели 400 466 гласа и получи 36 представители в Народното събрание.
Според участници в заседанието новите цели на Местан са ДПС да вдигне със 100 000 гласа подкрепата си в страната и с около 50 000 гласа - в чужбина, най-вече Турция.
До средата на август местните структури пък трябва да подадат в централата предложенията си за кандидатите за депутати. Местан благодарил на партийните организации за успеха на евровота и отчел, че провала на коалиционния партньор БСП съкратил живота на кабинета "Орешарски". Според участници в заседанието не навлязъл в повече детайли за отношенията с БСП.
На заседанието не е присъствал почетният председател на ДПС Ахмед Доган, нито депутатът Делян Пеевски, който не е партиен член.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.