• 22 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.8074
  •  GBP / BGN 2.3468
  •  CHF / BGN 2.0885
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

Тероризъм в Санкт Петербург

Тероризъм в Санкт Петербург

/КРОСС/ Около 14:30 часа на станциите на метрото "Сенная площад" и "Технологичен институт-1" прогърмяха взривове. Източник от полицията потвърждава, че има ранени и убити, предаде руският информационен канал Life Ru.

Местните медии до момента съобщават за 10 загинали. Комисията по здравеопазване в Санкт Петербург разполага с информация за 25 загинали при взривовете в метрото, предаде РИА Новости.

Разследващ екип е вече на мястото на взрива в метрото в Санкт Петербург, започва разследване. Всички входове и изходи на метрто за затворени, влакчетата в цялата система не се движат.

Взривът в метрото е терористичен акт, заяви президент на Международната асоциация на ветераните от антитерористичното звено "Алфа" Сергей Гончаров. По думите му, експлозиите в метрото на Санкт Петербург са добре планирани, сила им надхвърля 100 грама тротил. 

Има информация, че взривното устройство, избухнало в една от метростанциите, е било пълно с шрапнели.

Президентът Владимир Путин заяви по повод на взрива, че специалните служби вече работят по изясняването на причините за произшествието. 

Ръководителят на руското министерство на здравеопазването Вероника Скворцова e изискала организацията на необходимата помощ за жертвите на експлозията в метрото на Санкт Петербург, както и техните семейства, съобщи пресслужбата на министерството.

По-рано днес няколко станции на метрото в Санкт Петербург са били затворени заради оставени без надзор предмети, но не е било установено нищо нередно.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Путлер ке падне.

03.04.2017 16:46:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.