• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Михайлова: Важно е какво ще ни предложат политиците, а не какво си казват през песните

Михайлова: Важно е какво ще ни предложат политиците, а не какво си казват през песните

/КРОСС/ Ако бъдещите управляващи имат кураж и визия и намерят правилните хора, правителството може да не е с толкова кратък живот, колкото се коментира в момента. Това каза в интервю за Дарик бившият зам.-председател на НС Екатерина Михайлова. Според нея най-сериозният риск пред един „кабинет на малцинството" е в парламента да има мнозинство за популистки или лобистки закони, но не и нужната подкрепа за реформи.
Трудна е задачата пред тези, които в момента преговарят за правителство, но не и невъзможна, коментира бившият зам.-председател на НС. Много се надявам в рамките на тази седмица да бъде даден ясен сигнал кой ще управлява, на какво и за какво може да разчита, каза Екатерина Михайлова.
Според Екатерина Михайлова в правителството трябва да влязат хора, които са и експерти, но и политически грамотни. Тя не изключи, ако се постигне съгласие да има не само реформи, но да се стигне и до конституционни промени, засягащи съдебната власт - нещо, което се е случило дори в парламент със седем групи.
С аргумента, че има неписано правило премиерът да е излъчен от първата по резултат партия, Михайлова коментира, че не е приела сериозно вчерашния анонс от страна на ГЕРБ към Радан Кънев за премиерското място. Иначе тя отбеляза, че властта може да обедини, но и да раздели реформаторите, макар че подчерта, че всички гласували за РБ очакват те да работят като общ политически субект.
Коментирайки „музикалната престрелка" в социалните мрежи между представители на ГЕРБ и РБ, Екатерина Михайлова направи уговорката, че песните и закачките са чудесно нещо, но напомни, че е нужно българите да знаят за какво си говорят политиците. Според нея партиите трябва да спрат да си говорят през медиите и Facebook, а да започнат трудния разговор за нужните реформи.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.