• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Михаил Миков: Актуализацията на бюджета обслужва ГЕРБ

Михаил Миков: Актуализацията на бюджета обслужва ГЕРБ

/КРОСС/ „Получих от министъра на финансите в служебния кабинет една странна покана - за обсъждане на актуализация на бюджет. Представете си - актуализация на бюджет, внесена от служебен кабинет. Това звучи абсурдно", заяви председателят на БСП Михаил Миков в интервю за Дарик радио. Промени в бюджета са абсолютно невъзможни преди изборите и преди да е ясна политиката, допълни той. 

Участие в предизборната кампания върху платформа, която помним от последните дни на предишното НС, не е работа на служебния кабинет. Това, което може да направи служебното правителство, е да си върши работата по отношение на приходите, а не постоянно да генерира апокалиптични картини и да обосновава актуализация на държавния бюджет с някакви политики, зад които не стои никаква парламентарна подкрепа", завърши Михаил Миков.

В следващото правителство трябва да влязат хора, които могат да поемат политическа отговорност, да прокарват политическа линия и политики, съответстващи на очакванията на гражданите. Такава политика трябва да се прилага включително чрез бюджета и законодателството, каза Миков. 

В политиката на „БСП лява България" са заложени очакванията на по-голямата част от българските граждани и единствените възможни коалиции в XLII НС ще бъдат с тези, които приемат основните пунктове от нея, категоричен е Миков.

„Аз не искам Бойко Борисов да подкрепя нас, а политиката, която искат хората. Мисля, че това е много по-важно, защото иначе недоверието и разграничаването от институциите ще продължи, независимо от договорките между политиците", заяви Миков.

„БСП е партия с голям управленски потенциал, но ресори за министри ще се търсят след изборите", категоричен бе Миков. „Сега е важно експертите, политиците от „БСП лява България" да печелят доверие за политиката, необходима на България", заяви той.

По думите на председателя на левицата работата на следващия парламент зависи от формирането на конфигурация, която има обществена подкрепа. Според него следващото НС ще трябва да започне да възстановява доверието в институциите и спокойствието в страната и да даде повече справедливост на гражданите. Усещането за свръхдефицит на справедливост и доверие доминира нашето общество, почерта Миков.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

strongest

Точно така, ама идва 5-ти и БСП

01.10.2014 23:01:13

strongest

Точно така, ама идва 5-ти и БСП

01.10.2014 23:00:32

Lea333

Да ама няма да им мине номера

01.10.2014 19:29:05

Българин

Нагли...по нагли...най-нагли... Б С П! Никога повече във властта!

27.09.2014 22:48:41

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.