• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 29°C

Емилия Миланова: Институциите са длъжни да подкрепят КТБ

Емилия Миланова: Институциите са длъжни да подкрепят КТБ

/КРОСС/Бившият подуправител на Централната банка проф. Емилия Миланова, която оглавяваше и банковия надзор, обвини Българската народна банка в неадекватна политика спрямо случая КТБ. В специално интервю за БТВ, излъчено в сутрешния блок, тя заяви, че не е изключен натиск от страна на прокуратурата. По думите й ръководството на БНБ или не познава системата на специалния надзор, или се поддава на външен натиск.

Дълбоко не приемам начина, по който започна спорът между мажоритарния собственик Цветан Василев и депутата от ДПС Делян Пеевски. Изключително елементарен, неинтелигентен, каза Миланова и допълни: Но на мен после той ми се струваше съвсем организиран, с участието на прокуратурата, с участието на медиите, които засилваха паниката и с тази неподкрепа на централната банка.

Според Миланова институциите са длъжни да подкрепят КТБ, още повече преди изборите.

Не може без публични средства да се създадат условия за оздравяване на банката и за защита на интересите на всички вложители и на тези кредитополучатели, които осъществяват своя бизнес чрез банката, категорична бе проф. Миланова. Основното, което трябва да си зададем като въпрос, е каква е цената на обявяването на КТБ в несъстоятелност. Пряката загуба е тази сума от 3 милиарда и 700 милиона. Това е загубата за данъкоплатците, обясни Миланова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Илия

Тази жена има доста големи депозити в КТБ, нормално е да говори така

27.08.2014 13:53:46

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.