• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 29°C

В КНДР съдят американец, поискал политическо убежище в страната

В КНДР съдят американец, поискал политическо убежище в страната

/КРОСС/ В Северна Корея започна процес срещу американеца Матю Милър, обвинен в извършване на "враждебни действия" на територията на Корейската народнодемократична република. Първото заседание се е състояло днес, но засега няма информация как е минало, нито в какво точно е обвинен, съобщи Асошиейтед прес.

Милър, който е на 24 години, бе задържан на 10 април тази година, като официалната формулировка за причината за ареста е "неадекватно поведение при преминаване през проверка на границата".

Според севернокорейската агенция КЦТА американецът е скъсал туристическата си виза и е крещял, че иска политическо убежище в Северна Корея.

В средата на май за подобно "неприемливо" според севернокорейските формулировки поведение бе задържан и 56-годишният американец Джефри Фаул. Причината бе, че в хотелската му стая е била намерена Библия. Процесът срещу него се очаква да започне скоро.

Освен Фаул и Милър под стража в Северна Корея се намира още един американец - Кенет Бей, който е от корейски произход. През 2013 г. той бе осъден на 15 години в трудов лагер. Задържан бе в северната част на страна, където пристигнал като турист. Обвинен бе в опит за вкарване в КНДР на екстремистка литература с цел сваляне на правителството.

САЩ няколко пъти са предлагали на Пхенян да изпратят свой официален представител за преговори за помилване на американците, но засега тези опити нямат успех, пише News7.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Това ми прилича на онези новини, дето ни обясняваха, че Ким Чен Ун бил канибал, давал роднините си на кучетата и т.н. Ясно е, че режимът там е средновековна автокрация, но пък журналята доста измекярски се престарават в угодничеството си към диктуваната от Белия дом официална линия.

14.09.2014 12:41:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.