• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Огнян Минчев: НЦИОМ беше закрит, за да може псевдо-социологическият монопол да лъже безнаказано

Огнян Минчев: НЦИОМ беше закрит, за да може псевдо-социологическият монопол да лъже безнаказано

/КРОСС/Вчера във Фейсбук Огнян Минчев реагира остро срещу социологическите изследвания, които бяха оповестени последните дни. В студиото на Нова тв тази сутрин той ги определи като псевдо-социологически. Според него голяма част от тях са манипулативни, които искат да внушат нестабилна ситуация. Техните представители арогантно излизат и приказват глупости. Това е директна злоупотреба с професионален статут, това е фалшив професионален статут, категоричен бе Огнян Минчев.

Разликата между истинските и псевдо-агенциите, посочи той, може да се направи като се видят изследванията им преди изборите с резултатите от самите избори.

Вие каните социолози, които не коментират социологически резултати, а лансират политически тези. Те не говорят от свое име, лично, а от името на народа. Това е подмяна, категоричен бе Минчев.

НЦИОМ беше закрит, за да може псевдо-социологическият монопол да лъже безнаказано, допълни Огнян Минчев.

Във Фейсбук профила си Огнян Минчев написа: „Зная, че става дума за пари - псевдо-социологическият монопол около Би Би Йес Йес винаги е разполагал с неограничени ресурси за политически пи-ар." „Репутацията на лъжливото овчарче не пречи на псевдо-социологическия монопол, но може да закопае всяка - дори и най-надутата и високомерна медия."

Поводът, по който вчера написах тази по-ексцентрична бележка на моята страница във Фейсбук е достатъчно ясен. Не искам да правя реклама или антиреклама на никого, каза днес Минчев.

Огнян Минчев уточни: Аз съм социолог, но в по-голямата част от живота си съм се занимавал с политология.

Ето целият статус на Минчев в социалната мрежа:

Национални телевизии проявяват рецидивиращ идиотизъм - продължават да рекламират "резултати от социологически изследвания" направени - о, Боже - от "социологическите агенции" Мъди Яна и Кукумявка Харис... Зная, че става дума за пари - псевдо-социологическият монопол около Би Би Йес Йес винаги е разполагал с неограничени ресурси за политически пи-ар. Само че поне националните телевизии е крайно време да се убедят в няколко очевидни неща. Първо, има съществена разлика между истински сондаж на общественото мнение и платена пи-ар акция, леко маскирана като демоскопия. В България вече и кучетата знаят разликата между двете и кой с коя от двете професии се занимава. Второ, когато Койо Койев се появи в едно предаване, зрителите остават с впечатлението, че всичко останало в предаването също е чиста лъжа. А това не е вярно - телевизията често насажда "разумното, доброто, вечното" (Остап Бендер, "Златният телец"). Трето, да смяташ своите зрители за идиоти е много опасно в средносрочен план - който не вярва, нека пита лидера на партия България Без Цецо (Василев) къде е сега доскоро поверената му телевизия Седем без нещо. Репутацията на лъжливото овчарче не пречи на псевдо-социологическия монопол, но може да закопае всяка - дори и най-надутата и високомерна медия.

Вчера с подобна позиция излезе и Даниел Смилов.

В данните, с които вече трета агенция ни залива, си проличават много ясни общи тенденции. Има две хипотези. Първата е, че тези тенденции са характерни и за реалността. Но реалността често се е оказвала по-различна от данните на точно тези агенции. Втората хипотеза е, че източникът на техните изследвания е един и същ: уважаваният социологически консорциум „ВАНГА" - (Всенародна Агенция за Необорими Готови Анализи), писа той във Фейсбук. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Какъв тъпак трябва да си,за да станеш член на БКП юни 1989г?И сега седнал мнения да изказва.Примитивен боклук!

05.09.2014 12:37:22

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.