• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Промо видео показва новото Mini с 5 врати

Промо видео показва новото Mini с 5 врати

/КРОСС/ Само няколко месеца след появата на пазара на новото Mini британската премиум марка разширява своята моделна гама и предлага съвършенно нов вариант на купето. Петвратото Mini комбинира уникално удоволствие от шофирането, което може да предложи само MINI, с неповторимото очарование и детайлно усъвършенствано техническо оборудване с допълнителни възможности, произтичащи от увеличеното вътрешно пространство.

Характерният дизайн на екстериора на най-оригиналния компактен автомобил от премиум гамата автентично се възпроизвежда в специфичните пропорции и в ново купе, допълнено с две задни врати. Увеличената със 7,2 см в сравнение с новото Mini колесна база и нарастналата с 16,1 см дължина на колата са позволили да се увеличи пространството в салона, което е бонус за пасажерите.

Пътниците отзад разполагат с три места, които са по-комфортни благодарение на прибавените 15 мм височина в сравнение с тривратия модел и добавените 61 мм широчина на нивото на лактите. По-голям обем притежава и багажникът. Сега той вече е 278 литра, което е с 67 л повече от новото MINI. При сгънат заден ред седалки багажното отделение е с увеличен размер до 941 литра.

Към момента на излизането на пазара 5-вратият MINI (със среден разход на гориво: 5,9-3,5 л/100 км; среден показател на вредни емисии СО2: 136-92 г/км) за избор ще се предлагат шест двигателя с технология MINI TwinPower Turbo. За 5-вратите модели MINI One и Mini Cooper в качество на задвижване се използват трицилиндрови бензинови двигатели с мощност 75 кВт/102 к.с. или 100 кВт/136 к.с.

4-цилиндровият бензинов двигател на 5-вратия MINI Cooper S развива 141 кВт/192 к.с. Моделите MINI One D и MINI Cooper D с 5 врати се комплектова трицилиндрови дизелови двигатели с мощност 70 кВт/95 к.с. или 85 кВт/116 к.с. Освен това, за избор се предлага нов 2,0-литров четирицилиндров дизел с мощност 125 кВт/170 к.с. за 5-вратия MINI Cooper SD. Всички силови агрегати съответстват на екологичния стандарт Евро-6.

Усъвършенствата техника на ходовата част и специфичното за модела изпълнение гарантират за MINI картинг усещане. В качеството на опции за 5-вратото мини е достъпна още и система за динамична регулировка на твърдостта на амортисьорите Dynamic Damper Control. Опционалният превключвател на режимите на движение MINI Driving Modes позволява да се променя настройката на автомобила, добавяйки му повече спорт или повече в комфорт в зависимост от желанието на водача.

Източник: AutoClub

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.