• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Преглед на печата

Преглед на печата

БНБ отне лиценза на Корпоративна търговска банка

Докладът с нарушенията вече е в софийска градска прокуратура

в. Класа

Управителният съвет на БНБ отне издаденото разрешение на "Корпоративна търговска банка" АД, съобщиха от пресцентъра на банката.
Днес 06 ноември 2014 г., на основание чл. 103, ал. 1, т. 1 от Закона за кредитните институции (ЗКИ), във връзка с чл. 62, буква "а" и чл. 63, буква "в" от Регламент (ЕС) № 575/2013, чл. 103, ал. 2, т. 25, чл. 103, ал. 4 и чл. 151, ал. 1 - 3 от ЗКИ, Управителният съвет на БНБ отне издаденото разрешение на "Корпоративна търговска банка" АД, съгласно Заповед № БНБ - 43011/28.03.2014 г. на подуправителя на БНБ, ръководещ управление "Банков надзор". Съгласно тази заповед на подуправителя бе позволено на КТБ АД да включи в капитала си от втори ред сумата в размер на левовата равностойност на 35 000 000 (тридесет и пет милиона) евро, привлечена по силата на договор за предоставяне на заем под формата на подчинен срочен дълг, сключен на 24 март 2014 г.
Стр. 1

Бойко Борисов оглави кабинет на тежкия компромис

в. Труд

Месец и два дни след извънредните парламентарни избори, днес парламентът ще гласува 91-ото правителство на България и второ поредно с премиер Бойко Борисов. Очаква се поне 137 народни представители да го подкрепят - от ГЕРБ, Реформаторския блок, които са в официална коалиция, и от Патриотичния фронт и АБВ, които се водят "подкрепящи" партньори. Любопитна подробност е, че със същото мнозинство бе гласуван кабинетът на ОДС през 1997 година. Против със сигурност ще са БСП, ДПС и "Атака" - общо 88 души. Не е изключено обаче мнозинството "за" новия кабинет да набъбне - с подкрепа от "Българския демократичен център" и независимата Анна Баракова.
Рокади в проекта за кабинет имаше до последния момент - ГЕРБ смениха кандидата за министър на енергетиката Делян Добрев с Теменужка Петкова. Туризмът бе даден на служебната министърка на транспорта Николина Ангелкова на финалната права. Проблем имаше и с номинацията на Божидар Лукарски за икономиката - членове на Гражданския съвет на Реформаторския блок, сред които и 4-има депутати, се обявиха против избора му. Срещу него бе и бъдещият министър на образованието Тодор Танев. Лидерите на коалицията обаче го подкрепиха в декларация. Не е ясно как и дали недоволните избраници ще гласуват днес.
За разлика от Патриотичния фронт, АБВ, макар да не подписаха коалиционно споразумение, се сдобиха не само със социален министър, но и с вицепремиер в лицето на Ивайло Калфин. Той обаче поема пост от квотата на ГЕРБ.
Церемониите по подписване на коалиция и управленска програма бяха в парламента вчера. Преди да се стигне до окончателното им подписване, екипи на ГЕРБ и реформаторите заседаваха дори под ключ. В крайна сметка в Народното събрание се появиха не само лидерите на четирите партии, които ще си партнират, но и всички кандидат-министри. ГЕРБ, Реформаторите и патриотите си размениха парафи заедно в обща зала, а в съседната чакаха лидерът на АБВ Георги Първанов, Ивайло Калфин и Румен Петков. При тях се явиха само Борисов и хората от ГЕРБ, докато десните и патриотите чакаха в кулоарите, за да се тръгне към президентството.
"Положихме неимоверни усилия. Над 10 пъти сме били на прага да отидем на нови избори. Направихме компромиси с едно нещо в главите си - не власт, не постове, а да се опитаме преди нови избори да направим правителство", каза Борисов при подписването с реформаторите и патриотите. Меглена Кунева от РБ отбеляза, че преговорите не са били лесни, но трудното започва тепърва. Валери Сименов от ПФ декларира подкрепа, но запази правото си на различно мнение по някои "нестратегически въпроси,,.
Пред АБВ Борисов каза, че и шефът на ЕНП Жозеф Дол е похвалил Калфин. Кандидат-премиерът уточни, че днес "не е най-щастливият ми ден" заради коалицията, която се налага да прави. АБВ отчетоха 40 приети техни предложения в програмата за властта.
След церемониите Борисов и реформаторите отидоха на "Дондуков" 2. Борисов връчи на РосенЛлевнелиев списъка с министри. Той благодари на партиите, че "пред очите на нацията се демонстрира поразлична, нова политическа култура." Днес в 11 ч правителството ще приеме властта.
Стр. 1, 2, 3

КТБ фалира, има кабинет

в. 24 часа

Дупката в банката е 3,7 млрд. лв., взеха й лиценза
Плащат гарантираните депозити от 4 декември
Две промени в новото правителство
Две важни неща се случиха в един и същи ден вчера - БНБ отне лиценза на КГБ и стана ясно, че има ново правителство.
Първо дойде съобщението на централната банка. Според него дупката в КТБ е 3,7 млрд. лева, т.е. капиталът й е отрицателен, поради което се отнема лицензът.
БНБ ще поиска от съда и да обяви банката в несъстоятелност. Гарантираните депозити в КТБ ще започнат да се изплащат от 4 декември.
По-късно през деня ГЕРБ и Реформаторският блок подписаха коалиционно споразумение за ново правителство. То ще има подкрепата на АББ и Патриотичния фронт. Така в парламента новият кабинет ще има мнозинство с поне 136 гласа. От предварително обявения състав на правителството вчера стана ясно, че има промяна при двама. Министър на енергетиката вместо Делян Добрев ще е Теменужка Петкова, а на туризма става Николина Ангелкова, а не Иво Маринов.
Стр. 1

БНБ взе лиценза на КТБ

Пускат в съда документи за обявяването и в несъстоятелност

в. Монитор

УС на БНБ реши вчера да отнеме лиценза на КТБ и да поиска от съда да открие производство по несъстоятелност. Централната банка мотивира решението си с финансовите отчети на квесторите на КТБ към 30 септември. От тях става ясно, че трезорът е с отрицателен капитал в размер над 3,745 млрд. лв. и има отрицателна капиталова адекватност минус 180,18%. Така поставената под спецнадзор на 20 юни банка не отговаря на капиталовите изисквания съгласно регламента на ЕС, посочват от БНБ.
Финансовите отчети на квесторите са на база изготвените от три одиторски фирми - "Делойт Одит", "Ърнст енд Янг Одит" и АФА, доклади, в които се установява дупка от 4,222 млрд. лв. в КТБ. Дори да се вземат предвид уведомленията за цесии и прихващания между депозанти и кредитополучатели, банката отново ще е с отрицателен капитал, обясняват от БНБ. Според информация на квесторите към края на октомври са получени уведомления за цесии и прихващания в размер съответно на 1,183 млрд. лв. и 779 млн. лв. Дори всички тези уведомления да бъдат отразени счетоводно, финансовият й резултат би се подобрил само със 161,5 млн. лв. в резултат на обезценки, посочват от БНБ.
стр. 1

БНБ отне лиценза на КТБ

Централната банка сезира прокуратурата за далаверите в трезора

в. Политика

Управителният съвет на БНБ отне лиценза за извършване на банкова дейност на "Корпоративна търговска банка". Управителният съвет на централната банка реши на основание чл. 9, ал. 1 от Закона за банковата несъстоятелност да бъде подадено искане до компетентния съд за откриване на производство по несъстоятелност на "Корпоративна търговска банка" АД.
На основание чл. 9, ал. 6 от Закона за банковата несъстоятелност Фондът за гарантиране на влоговете в банките да бъде уведомен за подаденото искане до компетентния съд за откриване на производство по несъстоятелност на "Корпоративна търговска банка" АД, с цел извършване на подготвителни действия за назначаване на синдик.
Решението е мотивирано с невъзможността на банката да се разплаща с клиентите си.
Българската народна банка отмени в четвъртък и разрешение на КТБ за увеличаване на собствения капитал с 35 млн. евро.
КТБ е финансирала непряко плащанията към самата нея, установи проверка на Българска народна банка. По този начин КТБ нарушава не само българското, но и европейското законодателство, като за констатираните нарушения вече е уведомена Софийската градска прокуратура.
В съобщение до медиите от централната банка обясняват, че отнемат издадено разрешение на КТБ за включване в капитала си от втори ред на 35 млн. евро, привлечени по силата на договор за предоставяне на заем под формата на подчинен срочен дълг, сключен на 24 март 2014 г. между банката и "Технологичен център - Институт по микроелектроника (ТЦ-ИМЕ)" АД.
159 млн. лева пък имат държавните дружества от сектор "Енергетика" в КТБ. Това съобщи в парламента служебният министър на икономиката и енергетиката Васил Щонов в отговор на въпрос на депутата от БСП Красимир Янков.
БЕХ има 44 млн. лева, Мини "Марица - изток"-18 млн. лева, НЕК - 14 млн. лева, АЕЦ "Козлодуй" - малко над 4 млн. лева, и ЕСО също малко над 4 млн. лева. Парите само на три дружества надхвърлят 25% от общите им средства, т.е в нарушение за закона. Това са Мини "Марица - изток", "Булгаргаз" и "Бултрансгаз".
Щонов допълни още, че блокираните в КТБ средства не са причина за загубите на НЕК и поскъпването на електричеството.
Дружеството има депозит от около 80 млн. лева в банката. Алексиев предлага да се даде разрешение за 100 процента цесиране без загуба за "Топлофикация".
Стр. 2

Борисов с четири вицета

в. Телеграф

След преговори, продължили 25 дни, кабинетът вече е факт.
Вчера лидерът на ГЕРБ и кандидат за премиер Бойко Борисов върна изпълнен проучвателния мандат за съставяне на правителство на президента Росен Плевнелиев. Съставът на кабинета ще бъде. гласуван днес от Народното събрание. Борисов ще управлява отново страната с четирима вицепремиери и 16 министри.
След преговори, продължили 25 дни, кабинетът вече е факт. Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и кандидат за премиер върна изпълнен проучвателния мандат за съставяне на правителство на президента Росен Плевнелиев.
Съставът на кабинета ще бъде гласуван днес от Народното събрание. Борисов ще управлява отново страната с четирима вицепремиери и 16 министри.
Финалната точка на последния кръг преговори, който реално стартира в сряда следобед и продължи и вчера, беше сложена в 15.30 часа вчера, когато ГЕРБ и Реформаторският блок подписаха коалиционно споразумение, както и програмна декларация за управлението на страната. Другите две формации, които ще подкрепят правителството, са АБВ и Патриотичният фронт. И докато подкрепата беше ясна още в сряда вечерта, изненадите вчера излязоха от състава на кабинета. До последно имената се променяха. Същото стана и с бройката на вицепремиерите. От трима те нараснаха на четирима по обед. В последния миг стана ясно, че Ивайло Калфин от АБВ ще е не само министър, а и вицепремиер по социалната политика. Борисов даде да се разбере, че за влизането на Калфин в кабинета решаваща роля е изиграл лидерът на ЕНП Жозеф Дол, от когото дошло и предложението да го привлекат. Патриотите няма да заемат министерски постове, което им позволява да запазват правото да гласуват против определени теми, по които имат различно мнение от мандатоносителя. Друга от изненадите дойде от министъра на енергетиката. В крайна сметка постът се заема от бившата шефка на Държавната финансова инспекция Теменужка Петкова.
Коалиция
Като ключова дума от преговорите страните извадиха компромиса. "Направихме компромиси с едно нещо в главите си - не власт, не постове, а да се опитаме преди нови избори да направим правителство. Поне 10 пъти сме били на прага да отидем на нови избори", обясни Борисов. Той добави, че в кабинета ГЕРБ участва с най-доброто, което има, и му пожела дълъг живот. Меглена Кунева от Реформаторския блок се похвали, че преговорният процес е доказал, че блокът може да бъде единодушен. "Преговорите не бяха лесни, но трудното започва оттук нататък", добави тя. След като двете страни се подписаха, Валери Симеонов от Патриотичния фронт подписа декларация за подкрепа на кабинета, която завърши с думите "България над всичко!" Борисов благодари на компромисите, които фронтът е направил, за да няма "задкулисие и златен пръст", който да поддържа кворума в парламента, а да бъде създаден документ, който да държи рамката на управление.
Въпреки прякото участие в бъдещата изпълнителна власт, което ГЕРБ им предоставят, и АБВ "си запазиха правото да отстояват своите принципи". В отделна зала на отделна церемония двете страни подписаха споразумение за партньорство. "Срещу програмната декларация на кабинета е много трудно да се възрази. Това е един от най-добрите материали", обясни Георги Първанов. Той похвали партньорите си от ГЕРБ, че в нея са отразили 40 конкретни текста, предложени от лявата формация. "АВБ в този кабинет чрез Ивайло Калфин ще изпълнява ролята на своеобразен социален коректив", добави Първанов. Борисов обясни, че патриотите и реформаторите не присъстват на срещата с АБВ, защото е ангажимент на мандатоносителя да осигури мнозинство в парламента. "Ако си мислите, че днес ни е най-приятният ден, той не е", добави Борисов.
Меглена Кунева вицепремиер по координацията на европейските политики и институционалните въпроси
Румяна Бъчварова вицепремиер по коалиционната и административната политика
Ивайло Калфин вицепремиер по демографската и социалната политика и социален министър
Томислав Дончев вицепремиер по европейските фондове и икономическата политика
Владислав Горанов министър на финансите
Даниел Митов министър на външните работи
Внеселин Вучков министър на вътрешните работи
Божидар Лукарски министър на икономиката
Лиляна Павлова министър на регионалното развитие и благоустройството
Петър Москов министър на здравеопазването
Десислава Танева министър на земеделието и храните
Вежди Рашидов министър на културата
Тодор Танев министър на образованието, младежта и науката
Ивелина Василева министър на околната среда и водите
Николай Ненчев министър на отбраната
Ивайло Московски министър на транспорта
Николина Ангелкова - министър на туризма
Теменужка Петкова министър на енергетиката
Христо Иванов министър на правосъдието
Красен Кралев министър на физическото възпитание и спорта
Стр. 1,6

Има правителство. Няма КТБ

в. Капитал Daily

Точно месец и един ден след парламентарните избори кабинетът вече е договорен и парафиран и ако нищо извънредно не се случи, правителството трябва да бъде гласувано от парламента днес.
След дълги преговори, съпътствани с обрати и напрежение, окончателната формула на бъдещото управление е "коалиция 2+2" - кабинет на малцинството на ГЕРБ и РБ и парламентарно мнозинство, осигурено от Патриотичния фронт и АБВ, чиито приоритети бяха включени в управленската програма, а освен социален министър Ивайло Калфин ще е и вицепремиер.
Най-сетне проблемът КТБ е решен - БНБ отне лиценза на банката. Причината е, че капиталът е отрицателен - минус 3.75 млрд. лв. Извън необезпечените кредити и огромните заеми към свързани лица централната банка установи и увеличение на капитала със средства на депозанти. Държавата обяви, че ще плати гарантираните депозити, а отговорният за това фонд съобщи, че от 4 декември ще започне и изплащането.
Стр. 1

Тодор Танев не иска Лукарски за министър

Бъдещият просветен министър се е подписал в декларация на Гражданския съвет на РБ срещу лидера на СДС

в. Дума

Номинираният за министър на образованието Тодор Танев се е подписал в декларация на Гражданския съвет на Реформаторския блок срещу номинацията на Божидар Лукарски за министър на икономиката. Този скандал гръмна вчера, минути след като ГЕРБ и блокът подписаха споразумение. Декларацията е подписана от 16 души от Гражданския съвет на РБ, сред които и Мартин Димитров.
Лукарски поиска спешно заседание на Председателския съвет на РБ с думите "Има проблем!", заради което лидерите на Реформаторите закъсняха за срещата при президента. Заради скандала Бойко Борисов оповести списъка с кандидат-министрите си, чак след като го връчи на Росен Плевнелиев. В декларацията на ГС към РБ се подчертава, че номинацията на Лукарски била направена на тъмно. Ръководството на РБ излезе с кратко опровержение. Лукарски декларира пред медии, че Танев го уверил по телефона, че няма нищо общо. До края на деня обаче бъдещият просветен министър не опроверга лично.
Стр. 1

За сбогом на Близнашки КТБ фалира

Гарантираните депозити ще се изплащат от 4 декември

в. Преса

След близо пет месеца терзания на вложителите сагата с Корпоративна търговска банка приключи. В последния работен ден на служебния кабинет "Близнашки" БНБ отне лиценза на четвъртата по големина българска банка. Основният мотив -от доклада на квесторите става ясно, че капиталовата дупка в КТБ е над 3,7 млрд. лева.
Депозитите до 100 000 евро ще започнат да се изплащат от 4 декември, обявиха от фонда за гарантиране на влоговете. Имената на банките, които ще поемат разплащанията, ще са ясни до 25 ноември.
Оттук нататък съдбата на КТБ е ясна - централната банка ще поиска съдът да я обяви в несъстоятелност. Във фалиралия трезор ще влязат синдици.
Стр. 2-3
Стр. 1

Фалит на КТБ и нов кабинет

За първи път всичко е публично, каза Борисов

в. Стандарт

Двата най-заплетени казуса в държавата намериха решение за 1 час. В 13,55 ч вчера БНБ обяви фалита на КТБ. След 139 дни агония вложителите ще започнат да си получават гарантираните по закон пари до Никулден.
В 15,30 ч пък Бойко Борисов пое кръста на новия кабинет. За първи път у нас правителство бе сформирано публично, всички преговори и компромиси бяха пред очите на цялото общество, каза новият премиер, след като подписа коалиционното споразумение с реформаторите и програма за управление с патриотите и АБВ.
В 9 ч днес новите министри полагат клетва пред депутатите. Час след това започват работа по министерства. Задача номер 1 на правителството и парламента е бюджетната актуализация.
Стр. 1

Новите управляващи планират да въведат още един данък

Бъдещото управление склони на реформа в съдебната система, ще преструктурира здравната каса и ще прави пореден одит на разходите в енергетиката

в. Сега | Таня ПЕТРОВА, Десислава КОЛЕВА, Доротея ДАЧКОВА, Самуил ДИМИТРОВ, Ванина СТОЯНОВА, Мария КОЙЧЕВА, Румяна ГОЧЕВА, Венета НАЧЕВА. | 07.11.2014 | 00:00 | Стр. 1, 2

Последният кръг от преговори между четирите партии и коалиции в бъдещото управление е довел до значителни промени в програмната декларация, показва сравнение между първия и окончателния вариант, разпространен вчера. Някои от новите текстове отразяват приоритети на АБВ и Патриотичния фронт, а други очевидно са претърпели редакция в резултат на обществените реакции. На най-сериозен "ремонт" са подложени ангажиментите в сферата на съдебната власт, енергетиката и публичните финанси.
Кандидат-премиерът Бойко Борисов вчера уведоми президента, че мандатът за съставяне на правителството е успешен. Очаква се днес съставът му да бъде гласуван в парламента и да бъде подкрепен от 137 гласа, осигурени от ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ. В опозиция засега остават БСП, ДПС, БДЦ и "Атака".
Окончателната програма предвижда въвеждане на нов данък - върху операциите на капиталовите пазари. Според анализатори зад новоявилия се текст всъщност стои старата идея за облагане на печалбите от борсата. Тя бе подхвърлена от бившия финансов министър Симеон Дянков в края на 2012 г. заедно с куп други спорни идеи, от които оцеля само облагането на доходите от лихви по депозитите. Тогава експерти коментираха, че данъкът ще удари и без това слабата борса. По това време Владислав Горанов - от днес финансов министър, обясняваше, че не разбира защо държавата трябва да проявява особена загриженост точно за капиталовия пазар.
Сред новите предложения в областта на публичните финанси е и ограничаването на разходната част на бюджета до 39% от БВП вместо предложените в предходната редакция 40%, които са и максимално позволеният по закон лимит. Орязването на 1% от разходната част би означавало около 830 млн. лв. по-малко разходи за бюджет 2015 спрямо максимално позволеното. Новост в окончателната програма е и предвиденият дебат по цялостната данъчна политика, както и въвеждане на законодателство за ограничаване на участието на офшорните компании в българската икономика. Не е ясно какво точно се има предвид, защото вече действа подобен закон, приет по инициатива на ДПС.
ГЕРБ са склонили на реформи в съдебната система. В декларацията е залегнала голяма част от лансираните от правосъдния министър Христо Иванов мерки - разделяне на Висшия съдебен съвет на съдийска и прокурорска квота, пряк избор на членовете им от магистратите и намаляване на партийната квота в съвета, която в момента е 50%. Иванов предлага още да се въведат механизми за отзоваване на главния прокурор и председателите на върховните съдилища, ако те не се справят с работата си. Иска се и механизъм за обществен контрол върху работата на главния прокурор. Прекратяване на партийната намеса в съда и държавното обвинение, както и подкрепа за спецпрокуратурата, която да работи приоритетно по дела за корупция са други предлагани мерки. Проблемът в случая е, че за голяма част от идеите са нужни промени в конституцията.
Довършване на стената по границата с Турция пък е залегнало в програмата за МВР. Тази мярка бе лансирана от сегашния главен секретар Светлозар Лазаров. По негови сметки ще трябват около 40 млн. лв. Концентрация на полицаи в места с висока битова престъпност и видеонаблюдение са сред другите приоритети.
Важни промени са претърпели и приоритетите в социалната сфера. Амбициозната задача за нов Кодекс на труда е "спихнала" до "промени в трудовото законодателство". Продължаването на пенсионната реформа е придобило една идея по-голяма яснота - с отсрочка на промените за работещите тежък труд. Първа и втора категория работници ще продължат и догодина да се пенсионират по досегашните условия, а пенсията си ще получават от НОИ. Освен това е записано "съобразяване на пенсионната реформа с демографските и социално-икономическите характеристики на страната". Обърнато е специално внимание на демографския въпрос с обещанието за "приемане на национална програма за противодействие на демографската катастрофа". Подкрепата за тридетния модел е допълнена с противоречивото "висок интензитет на подпомагане до трето дете", явно за да се угоди на партньорите. Революционна е идеята за "възможност за почасова работа и въвеждане на минимално почасово заплащане" - искане, което бизнесът отправя от години.
В здравеопазването нов момент е преструктурирането на НЗОК, но липсват подробности в каква насока ще е то. Посочено е, че тя трябва да се превърне не само във финансиращ, но и в "контролен орган от името на осигурените граждани". Вече изрично е записано, че бъдещата национална здравна карта ще има задължителен характер.
Почти пълна промяна е настъпила в управленската програма на правителството в сектор енергетика. В част от заложените мерки ясно личат отколешни искания на Патриотичния фронт. Например да се направи комплексен преглед на разходите в сектора, които формират крайната цена на тока, като тези резултати ще бъдат оповестени публично. Това обаче на практика е излишно, тъй като отчетите на държавните и частните компании са достъпни за всеки във фирмените регистри, а и ДКЕВР вече направи по няколко одита на електроенергийните фирми. Програмата предвижда и ограничаване на "вредното въздействие на монополите като мярка за стимулиране на конкуренцията". Не е ясно обаче точно кои са "лошите" и как държавата ще се справи с тях, без да наруши пазарните принципи.
Ако в първия вариант се предвиждаше анализ за рентабилността и нуждата от бъдещи енергийни мощности, то сега се оказва, че приоритет в енергийната ефективност ще бъде изграждането на нови. Все пак за тях ще се направи анализ и те ще станат факт само в унисон с европравилата. Ще се подкрепят само нови мощности с най-малко разходи и без предоставяне на държавни или корпоративни гаранции.
Икономиката не се "радва" на съществени промени. Новост е единствено създаването на инвестиционен фонд за високотехнологични производства чрез публично-частно партньорство и постепенно изтегляне на държавата от тях след успешното им развитие. Ще се ограничава и рискът при фалит на малки и средни фирми. Ще се насърчава т.нар. втори шанс за предприемачеството.
Любопитни размествания са настъпили в културата. Отпаднала е точката за създаване на публична законодателна среда, която да гарантира медийна независимост и плурализъм, прозрачност и публичност на собствеността и контрола върху медиите, както и законова защита на журналистическия труд. Това обещание е отстъпило място на насърчаването на нова духовна среда за етнокултурно взаимодействие и интеграция на всички етнически и религиозни групи в единната българска нация.
Измененията в регионалната политика може би са по-скоро в сферата на куриозното. Сакар е отпаднал от приоритетите и сега вече на стимули могат да се надяват само Странджа и Родопите. Северозападът е запазил мястото си, но "губи" 1 млрд. лв., обещани в първия вариант. За компенсация е записана поредната стратегия - за българското село.
Стр. 1, 2 

Правителство ще има

ГЕРБ, РБ, АБВ, ПФ и независимата Ана Баракова застават зад Борисов

в. Земя

След триседмични мъчителни преговори между политическите формации в парламента и след масирани разговори "за сближаване на позициите" -лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и лидерите на Реформаторския блок подписаха на официална церемония в парламента Коалиционно споразумение, формулата на управление ще е 2+2, като коалиционни партньори ще са ГЕРБ и РБ, а АБВ - макар и да има свой вицепремиер, и Патриотичния фронт ще осигуряват мнозинството в парламента.
Депутатката Ана Баракова, която още преди сформирането на парламента напусна парламентарната група на "България без цензура", от чиято листа беше избрана с преференция 13/13, също обяви, че ще подкрепи правителство на ГЕРБ. Списъкът с имената на новите министри
Стр. 1

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.