• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Стойнев обеща: Другата седмица оставка ще има

Стойнев обеща: Другата седмица оставка ще има

София /КРОСС/ Другата седмица оставка на правителството ще има. Политическата криза е факт и колкото по-бързо има предсрочни избори, толкова по-добре за държавата, това заяви пред Дарик министърът на икономиката, енергетиката и туризма Драгомир Стойнев.
Състояние на икономиката не е катастрофално, както го описва опозицията, коментира още Стойнев.
„Важно е да има диалог с работодателите и бизнеса и затова първите ни срещи с премиера бяха с работодателските организации, за да чуем техните искания и идеи. Разплатихме се и с българския бизнес. За първото тримесечие на тази година създадохме 40 000 работни места. Икономиката се отлепи от дъното и тръгна напред. Все пак обаче в Европа ние сме трудно конкурентни на останалите фирми", допълни министърът в отговор на обвиненията на опозицията.
Самите работодатели казват да внимават политиците какво правят, защото при липса на диалог, ще се създаде проблем за икономиката. Като че ли обаче политиците трудно разбират това и се създава очакване да се случи нещо лошо, а общият изглед е добър, коментира Стойнев.
Нищо не налага актуализация на бюджета, заяви министър Стойнев, като даде за пример многократно увеличените пари за здраве последните години, които по думите му не са довели до очакван резултат.
По повод ситуацията в КТБ министърът коментира, че са се появили редица спекулации, но те са категорично неверни. По думите му на този етап случващото се с КТБ не рефлектира в икономиката.
Относно „Южен поток" сме на финалната права, заяви министърът.
„ЕК неслучайно наложи наказателна процедура срещу България и ние миналата седмица успешно се защитихме в Брюксел. Но не може да ни обвиняват за 2010 г., когато беше правителството на Бойко Борисов, аз все пак защитих позицията. Ако сега ни дадат зелена светлина, сме готови за реагираме и продължим", каза още Драгомир Стойнев.
Министърът не даде категоричен отговор за това кой точно трябва да бъде посочен като еврокомисар от България и не се ангажира с имена, но заяви, че изборът трябва да стане в сряда.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

червената шапчица

Кой ли вярва на глупостите на Тиквите, които упорито се тиражират в публичното пространство?

19.07.2014 11:50:38

червената шапчица

Картофаджията от с. Банкя фалира държавата! Зароби ни с 4 млрд.лв.нови заеми, изхарчи 4,5 млрд.лв. от фиска, окраде 1,5 млрд. лв. от НЗОК, смачка 130 хиляди фирми, увеличи безработните с още 450 хиляди, лиши ни от еврофондове, не спира да ни срами пред Европа с простотията си. Няма как след него държавата да бъде изправена за по малко от 15-20 г. А после БСП са му виновни.

19.07.2014 11:45:35

трън в петата

Това правителство изпълни програма си, доколкото това беше възможно, въпреки Гроб.

19.07.2014 11:40:59

червена баба

Явно цяла предизборна кампания, ще слушаме тези вопли на Герб, като развалена грамофонна плоча.

19.07.2014 11:39:11

СБОГОМ ГЕРБЕРУГИ

Това е последната опорна точка на Тиквите, пропадна държавата....Сякаш не си спомнят, че тях народа ги изгони с камъни.

19.07.2014 11:35:20

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.