• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 29°C

Протестиралият пред КТБ французин – бит и глобен

Протестиралият пред КТБ французин – бит и глобен

Стара Загора /КРОСС/ Французинът Мишел Камполо, който бе задържан в офис на КТБ в Стара Загора, се оплака от насилие при ареста му. Минути след като в четвъртък излезе от сградата на местната полиция, мъжът заяви пред журналисти, че е бил удрян по тялото с ритници и юмруци от охранители и двама полицаи, за да бъде изкаран от офиса на банката.
Камполо и съпругата му ще трябва да платят и акт от 500 лева, който им е съставен заради опита им в сряда да получат яснота за блокираните си спестявания в поставената под особен надзор банка. Глобата е мотивирана с нарушение на обществения ред от страна на семейството.
Миглена реши да подпали автомобилни гуми като отчаян опит да привлече общественото внимание към проблема с блокираната им сметка. Протестът й обаче бе осуетен от полицията, а двамата с Мишел бяха задържани за 24 часа.
„Към настоящия момент няма подадена жалба във Второ РПУ в Стара Загора от Мишел Камполо за упражнено физическо насилие спрямо него от полицейски служители. Въпреки това, ще бъде направена проверка", съобщи говорителят на полицията Ваня Кръстева.
Насилието върху Мишел е упражнено вътре в банката, където има и видеокамери. В четвъртък следобед френският гражданин отиде на лекар, за да си извади медицинско. Семейството възнамерява да се свърже с френското посолство, за да ги уведоми за случилото се.
Миглена Танчева-Камполо и Мишел се връщат в страната ни преди година, защото французинът много харесвал България. След случката с банката, семейството, което има и малко дете, разчита единствено на помощ от роднини.
„Не смятам, че ако разрешат на едно лице да тегли по 100 лева на седмица, банката ще фалира и нещо би навредило на банката. Това е социалният минимум, който могат да направят някакъв нашите политици, ако действително мислят за нас, както казват", коментира Миглена Камполо.
И ако френският гражданин Мишел Камполо доскоро е харесвал България, днес вече мисли различно. „Всяка държава има мафия, само в България мафията има държава", изтъква той.
Семейството не е решило дали ще обжалва акта. Както и дали ще търси правата си по съдебен път, съобщи bTV.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Мигленче и ти имаш вина моето момиче - след като веднъж си успяла да се спасиш от ада ,за какво ти е трябвало да се връщаш в него, че и с мъжа и детето си !

17.07.2014 16:13:35

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.