• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Митов: Ключовата дума за България е реформи

Митов: Ключовата дума за България е реформи

София /КРОСС/ Основната задача на служебното правителство е да гарантира стабилността на държавата до провеждането на избори за Народно събрание и сформирането на следващото правителство. В същото време ние носим и отговорността да продължим да изпълняваме ангажиментите на страната като член на ЕС и НАТО. Не трябва да има съмнения, че България е лоялен и надежден партньор. Това заяви министър Даниел Митов на работна среща днес с посланиците на страните членки на ЕС в София.
Ключовата дума за България е реформи, подчерта министър Митов. Ясно е, че за два месеца не можем да направим чудеса, но можем да поставим основите за следващото правителство, което да започне работа без отлагане, допълни той.
Оценяваме възможността за обмяна на мисли в самото начало на Вашия мандат. За нас е важно да знаем какви са приоритетите и позициите на правителството, заяви от своя страна Марко Контичели - посланик на Италия, която в момента е ротационен председател на ЕС.
Министър Митов и посланиците на страните от Съюза обсъдиха резултатите от извънредното заседание на Съвет „Външни работи", което се проведе на 15 август. Всички се обединиха зад мнението, че ситуацията в Ирак е изключително сериозна и изисква бърза и адекватна реакция - както по отношение на оказване на хуманитарна помощ, така и на военна подкрепа.
Обстановката в Украйна, санкциите на ЕС срещу Русия и контрасанкциите от страна на Москва също бяха сред темите на разговора. Външният министър и европейските дипломати дискутираха още очакванията от срещата на върха на НАТО през септември в Уелс и подготовката на България за председателството на ЕС през 2018 г.
Министър Даниел Митов обсъди с посланиците и номинацията на Кристалина Георгиева за втори мандат като член на Европейската комисия и за поста Върховен представител по външната политика. Освен управленски умения, комисар Георгиева е с отлични познания за геополитическата ситуация в света, спечелила е доверието на голяма част от лидерите на редица държави и може незабавно да започне да работи като Върховен представител, подчерта той. Наясно сме, че решението зависи от много партийни и национално баланси, но вярваме, че това е отлична кандидатура, посочи министър Митов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ключовата дума на аптеките е лекарства. Ключовата дума на баничарниците е банички. На кочините е прасета. И какво от това.

19.08.2014 18:26:28

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.