• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Даниел Митов: Не е изключена опасността от започване на нова Студена война

Даниел Митов: Не е изключена опасността от започване на нова Студена война

/КРОСС/Министърът на външните работи Даниел Митов пне изключи опасност от започване на нова Студена война. Като причина той посочи агресивните действия на Русия.

Изказването си той Митов направи при откриването на Международна конференция по сигурността за обсъждане на заплахите от Украйна и Близкия изток, която се провежда в София. 

Агресията на руската федерация в Украйна, погазването на международното право, преначертаването на картата на Европа в 21-ви век, генерирането на нови замразени конфликти, всичко това е директна провокация срещу европейските и евроатлантическите ценности. Налагането на геостратегически избор на суверенна страна е недопустим акт според нормите на съвременните международни отношения. Не е изключена опасност и от започването на нова Студена война. България като член на ЕС и НАТО, трябва да развие ясно разбиране за политическите процеси, а икономическата, енергийната и друга обвързаност на страната ни не следва да препятства взимането на важни стратегически решения. В настоящата криза зачитането на международните норми и принципи е от първостепенно значение, каза министър Митов. 

Гост на форума ще бъде помощник-генералният секретар на НАТО Сорин Дукару, който наскоро беше назначен да отговаря за нововъзникващите заплахи пред съюзниците. Освен румънския дипломат се очакват представители на Грузия, Македония, Катар, Съединените щати и Украйна, официални лица от Агенцията за бежанците на ООН, на агенцията "Фронтекс" за охрана на външните граници на Евросъюза, хора от неправителствения сектор, академичните среди и бизнеса у нас.

Участниците във форума ще разгледат основните рискове и заплахи за националната, регионалната и глобалната сигурност с основен фокус върху Балканите и широкия Черноморски регион.

Организатори на конференцията са Българската академия на науките и Софийският форум за сигурност.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

http://pal.bg/?ref=43f3bibe02

13.11.2014 21:55:16

Красимир

Агресията на руската федерация в Украйна, погазването на международното право, преначертаването на картата на Европа в 21-ви век, генерирането на нови замразени конфликти, всичко това е директна провокация срещу европейските и евроатлантическите ценности. Такова дебелоочие, такава наглост, че чак не се търпи. Но е много ясно кои са му учителите. Вижте му биографията. СУ, "Нов български университет". Тия глупости дето си ги приказва не са от СУ, но като знаем чий е Нов български университет, всичко си идва на мястото. Но и тоя ще е просто поредния гъзолизец на американските задници и скоро ще изчезне от политиката. Не може да се изопачава истината до такава степен, че да ти е неудобно да ги слушаш нашите политици. Не е хубаво да преповтаряш лъжите които се изливат от устата на европейските и американски политици.

13.11.2014 21:03:52

Анонимен

То тоя е ясен ,они се и не крият .Е па що като е американско мекере то при такива поданици.Що да ходи като ден до... Правителствена болница да му вливат акъл.

13.11.2014 18:52:46

Анонимен

Американският агент да си ходи в САЩ

13.11.2014 14:38:53

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.