• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 29°C

Държавната помощ от 325 лв. за пострадалите в Мизия ще се забави

Държавната помощ от 325 лв. за пострадалите в Мизия ще се забави

/КРОСС/ Еднократната сума от 325 лв., която пострадалите от наводнението в Мизия трябва да получат, ще се забави, защото социалните работници не могат да стигнат до сградата на Общината. 

От Агенцията за социално подпомагане съобщиха, че в най-пострадалото село Липница в момента не е възможно да започнат социалнитеоценки на всички засегнати лица.

„Сградата на самата Община в Мизия е наводнена и за момента недостъпна, аз просто физически не мога да стигна до там, за да установя контакт с местния кризисен щаб", каза директорът на Дирекция „Социално подпомагане" в Оряхово Денис Мерджев. Това означава, че преди да бъде отводнени и разчистено в самата Община, не може да започне оценката на щетите и съответно средствата за хората ще се забавят допълнително.
Еднократна финансова помощ в размер до 325 лв. се дава на всички пострадали лица и домакинства покриване на инцидентно възникнали нужди и щети според Закона за социално подпомагане.

Междувременно еврокомисарят по реакцията при кризи и хуманитарна помощ Кристалина Георгиева обяви, че Европейската комисия ще помогне при нужда, ако българските власти се обърнат за помощ за наводненията в Мизия и останалите региони в страната.

„И лятото не ни дава покой. С тревога следя това, което се случва в Мизия. Както всички българи ме боли за страданието на хората. Моите съболезнования на семействата, които са загубили близки. Европейската комисия е в контакт с българските власти и е готова да помогне, ако помощ бъде поискана", пише Георгиева в официалния си профил във „Фейсбук".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.