• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

43-ма младши магистрати завършиха с отличие Националния институт на правосъдието

43-ма младши магистрати завършиха с отличие Националния институт на правосъдието

/КРОСС/ Днес в Националния институт на правосъдието беше официално закрита учебната година на кандидатите за младши съдии и кандидатите за младши прокурори от Випуск 2014г., преминали задължителното първоначално обучение в института. Церемонията започна с отдаване на почит към жертвите на природните бедствия.

Директорът на НИП Драгомир Йорданов връчи дипломите на 43-ма младши магистрати.
27 младши съдии и 16 младши прокурори вече са назначени от Висшия съдебен съвет и ще започнат работа в окръжните съдилища и в районните прокуратури в страната. Назначенията им бяха връчени от Светла Петкова, член на ВСС.

Средният успех на Випуск 2014 на НИП е 5.77, а средната възраст - 27 години. В рамките на 9-месечния курс кандидатите за младши магистрати бяха обучавани в дисциплините гражданско право и процес и наказателно право и процес, като обучението е изцяло с практическа насоченост и с цел да ги въведе в реалната работна среда на съдебните органи. В учебната програма са включени и дисциплини от неправни области, но които са свързани с работата им като магистрати, като съдебна психология и психиатрия, съдебна медицина и съдебномедицински експертизи, професионална етика, медиация, криминология и други.

Това е вторият випуск, чието обучение в Националния институт на правосъдието е с продължителност 9 месеца. С промените в ЗСВ, в сила от 1 януари 2012г., бе извършена реформа в задължителното първоначално обучение в НИП. С него бе въведена фигурата „кандидат за младши съдия" и „кандидат за младши прокурор", които, едва след успешно положен изпит в края на обучението си в института, се назначават от ВСС на длъжност „младши съдия" в окръжните съдилища и „младши прокурор" в районите прокуратури. А от 15-годишната история на института това е осмият випуск младши магистрати, преминали курса на задължително първоначално обучение.

Церемонията по дипломирането уважиха вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова, председателят на ВКС проф. Лазар Груев, председателят на ВАС Георги Колев, Главният прокурор Сотир Цацаров, членове на ВСС, посланици, конституционни съдии, магистрати, преподаватели по право.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.