• 26 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8298
  •  GBP / BGN 2.3159
  •  CHF / BGN 2.0405
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 27°C

Предвидени са 2 млрд. лв. за изплащане на гарантираните депозити в КТБ

Предвидени са 2 млрд. лв. за изплащане на гарантираните депозити в КТБ

/КРОСС/ "Всяка формула, която води до съставяне на правителство, е по-добра от формулата липса на правителство и нови избори." Това заяви пред журналисти служебният вицепремиер Екатерина Захариева.

По думите й, ако не се актуализира бюджетът, страната ще бъде изправена в края на ноември пред невъзможност да поеме част от неотложните си разходи.

„В момента доставките на газ са 34 бара, но нормалното е да не пада под 38. Това обаче не означава, че не успяваме да изтегляме доставките такива, от каквито имаме необходимост. Въпросът е да не се падне под 28 бара. Към момента следим ситуацията ежедневно и успяваме на изпълняваме доставките на газ", допълни още вицепремиерът.

"В актуализацията на бюджета са предвидени 2 млрд. лева държавни гаранции, за да могат да бъдат изплатени гарантираните депозити в КТБ и всеки български гражданин да се чувства спокоен, че когато му е гарантирано по закон едно минимално изплащане, ще го получи", коментира тя казуса КТБ.

"Те са за гаранция на фонда, за да може той да вземе дълг, с който да изплати гарантираните фондове", коментира тя.

Според вицепремиера 4-те млрд. дупка в КТБ не са се изпарили и няма как това да се е случило, нещо се е купувало с тях.

На въпрос дали назначението на фирма, която да проследи парите ще е приоритет на следващия кабинет, вицепремиерът отговори, че това би трябвало да е приоритет на БНБ и Надзора.

"Няма как просто служебен или редовен кабинет да наеме такава фирма, но би трябвало това да направят квесторите или синдиците. Тоест ако се върви в момента по законовата процедура за обявяване в несъстоятелност, това задължително трябва да се случи от синдик, който да бъде назначен", заяви тя.

Според нея, ако се мине към процедура оздравяване на банката, това със сигурност трябва да бъде направено, защото в крайна сметка никой не е длъжен да плаща на някой друг покупките.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

sinuxe

aloooo pak li s moite pari a az koga 6te se pensioniram

28.10.2014 20:38:37

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.